Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hjälp med inspelning/koppling felsökning


Graystone

Recommended Posts

Jag har en ny canal digital hd-box (parabol) utan hårddisk, en dvd/inspelningsbar hårddisk med några år på nacken samt en ny tv.

 

Dvd:n samt digitalboxen är kopplade till tv:n med hdmi-kablar. Mellan digitalboxen och dvd:n är det scart.

 

Var för sig funkar grejorna. Jag kan titta på tv, dvd och inspelat (sedan tidigare) material från hårddisken.

 

Problemet är att så fort jag sätter igång dvd:n/hårddisken så fryser bilden och hela hd-boxen. Enda sättet att få fart på den igen är att dra ur och sätta i strömkabeln. Detta innebär ju också att jag inte kan spela in tv längre, det inspelade blir ju bara en fryst bild.

 

Förmodligen är det "skit bakom spakarna", men i vilken ände ska jag börja felsöka. Är det boxen eller dvd:n som är det troliga felet? Fel i ihopkopplingen?

 

Tacksam för felsökningstips!

Link to comment
Share on other sites

Fryser digitalboxen när du slår på DVDn? Är det när du trycker på fjärrkontrollen för att starta DVDn eller sker det just pga att DVDn slås på? Om du kryper fram till DVDn och slår på denna manuellt, överlever digitalboxen starten då?

Link to comment
Share on other sites

Det verkar som om du är något på spåren där, jag är för lat helt enkelt. :-) Det funkar att spela in om jag gör det med knapparna på dvd:n, det är när jag använder fjärrkontrollen det fryser. Nu blir gubben glad när jag kan spela in skidåkningen åt honom idag. Men skämt åsido, vill ju gärna att det ska fungera med fjärrkontrollen också, det finns ju en hel del funktioner som jag inte kommer åt direkt på dvd:n.

Link to comment
Share on other sites

I sig skulle jag säga, om digitalboxen är ny, reklamera den/ångra köpet och köp en ADB-box av CD istället så kan du spela in direkt på digitalboxen. Så mycket bättre, så mycket enklare. Jag lovar, värd varje krona.

 

Antar att det är en sådan här

http://www.canaldigital.se/Kundservice/Teknik/Boxguide/HD-box1/Beskrivning/

Sagem_DST78.jpg

du har

 

Har läst på annat forum att den har kanske lite problem med andra fjärrkontroller, att den kan låsa sig. Om så är fallet borde det vara en känd bug i boxen och att detta kan komma att ordnas i framtida uppdateringar men notera att jag inte vet, jag bara antar.

i vilket fall, du bör ta kontakt med CD att rapportera detta problem.

 

Annan lösning? Tja, leta reda på IR-ögonen på de båda enheterna och skärma av dem på något vis så att du, genom att sikta, kan träffa bara ena enheten.

Link to comment
Share on other sites

Det stämmer att det är boxen på bilden vi har. Har nu testat att vända bort ir-ögat på den, men den låser sig i alla fall när jag använder fjärren till dvd:n.

 

Visst, säkert bättre att byta box, men det är en kostnadsfråga. Inte blir det färre apparater heller, hd-boxen saknar ju dvd...

 

Får ta ett snack med supporten på Canal Digital och höra vad de säger.

 

Stort tack för din hjälp!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...