Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Behövs verkligen extra prylförsäkringar vid köp?


Flyfisherman

Rekommendera Poster

Hittade detta som kanske kan vara lite tips så här i jultider (ja även resten av året) vid köp av elektronikprylar.

Vad som gäller vid försäkring, garanti, konsumentköplagen etc.

 

2011-12-06 E24 Se upp med dina prylförsäkringar

Citat:

Slutsatsen är alltså att du endast ska försäkra dig mot det nödvändigaste och inte gå på säljarens marknadsföring om allt som du, eller din elektronikpryl, kan råka ut för.

 

Finns mer detaljerat att läsa på bl.a. Konsumentverket

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu har jag inte läst länkarna här, men håller bara med om att för det mesta är en sådan tilläggsförsäkring helt onödig, på "billigare" varor upp till ca 5000-6000:- , t.ex. mobiler och mindre kameror.

Det mesta kan man få via sin vanliga hemförsäkring.

Då kan man lika gärna lägga till en "drulle" på sin hemförsäkring istället, och det blir ändå oftast billigare än något annat.

 

Om man räknar på hur länge man ska betala en sådan extraförsäkring, och hur mycket det blir varje månad, så blir det ändå rätt mycket i slutändan, plus kostnaden man tagit för mobilen summa sumarium, så har man totalt köpt minst två mobiler.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Stefan Eklinder

Vi blev erbjudna en sådan tilläggsförsäkring när vi köpte tvättmaskin. Vi tog den inte, för att vi menade att det täcker hemförsäkringen. Försäljaren menade då att deras tilläggsförsäkring är det ingen självrisk på, som det är när det handlar om hemförsäkringen. Låter väl bra, men nej!

 

Jag tycker det hela är lite väl onödigt med deras tilläggsförsäkringar på prylarna. Till slut har man försäkringar överallt på precis allting hemma i elektronikväg. Inte är försäkringarna gratis heller. Känns som om försäljarna drar in extra pengar på att kunderna går på det där.

 

Idag är elektronikprylar slit och släng. Går din kamera sönder t ex rekommenderas du hellre att köpa en ny kamera. Butiken menar att det skulle kosta lika mycket som en ny kamera att laga. Jaha, då står man där kanske med den där idiot tilläggsförsäkringen till ingen nytta.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Affärerna har för låg marginal på prylarna som säljs pga hör konkurrens och försöker bättra upp lite med hjälp av försäljning av svindyra försäkringar som man i princip har redan genom hemförsäkringen. Man slipper självrisken men det får man betala dyrt för.

Tackar själv alltid nej till försäkringserbjudande som erbjuds vid köp av prylar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 months later...
videofotografen

Enligt mig behöver ingen normalt försiktig person någon extra försäkring. Å andra sidan... elektronikbranschen (butikerna alltså) har så små vinster på det de säljer så de tjänar oftast mer pengar på att sälja en tilläggsförsäkring än vad de gör på att slumpa iväg en plattTV för 4.999 kronor.

 

Så vill alla förvissa sig om att butikerna finns kvar om 10, 20 eller 30 år kanske alla borde ta en tilläggsförsäkring. Själv har jag aldrig gjort det.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...