Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Kooke Nguyen - vad är det för tomte?


Stefan Eklinder

Recommended Posts

Stefan Eklinder

Ville bara dela med mig av det här epostmeddelandet, som Thunderbird så lydigt sorterade som skräppost. Läser ni texten verkar det vara någon som inte kan behärska svenskan ordentligt:

 

"Kära vän,

Är allt okej?

Jag har hittat en pålitlig företag (auyseling), jag såg sin försäljning för att bevisa, jag kan garantera att den är äkta.

Jag fick iPhone 4Gs, bara 5 dagar. Ingen tvekan. Jag är mycket glad att kunna dela din Jag hoppas att du kan besöka: auyseling.com

E-post: auyseling@188.com"

 

Den här adressen står i adressfältet: kooke_nguyen@hotmail.com och avsändaren i epostmeddelandet är en helt annan adress.

 

Är väl ute efter att lura av folk pengar, eller vad tror ni?

 

Varför skulle jag vara intresserad av att han/hon köpt/fått en Iphone?

Link to comment
Share on other sites

Stefan - exakt samma epost meddelande fick jag på onsdag em, exakt samma innehåll men med en annan avsändaradress.

Har också filtrerats bort i TB, dessutom loggade jag på min webbmail (har Glocalnet) och lade till avsändaren i spärrade avsändare/skräppost filter, då fastnar mailen redan hos Glocalnets emailserver och når aldrig min dator.

 

Den listan är lååång av email adresser...

Var mest problem i slutet av 90-talet och början av 2000-talet med dessa spam. Ett tag då gick det så långt att jag bara använde webbmail för att kunna markera hela grupper som skräppost och därför har jag i dag på Gocalnets webbmail (hette Algonet då innan uppköpet) en spärrlista på över tusen adresser. Sedan efter detta några år in på 2000-talet har jag egentligen aldrig haft några problem med spam mail. Adresser på den listan kommer aldrig vidare till min dator.

Kanske dyker upp ett par tre st. nya i månaden.

 

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...