Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Bofa

Mall för Användarvillkoren

Rekommendera Poster

Bofa

Hej,

 

Jag tänkte starta en hemsida inom kort, det kommer att vara en gratistjänst för privatpersoner och en betaltjänst för företag. Nu är det så att jag behöver ha med användarvillkor och undrar ifall det finns någon form av mall man kan få tag i eller om det är okej att använda någon annans användarvillkor. Användarvillkoren brukar vara ca 6 sidor text och innehåller mycket juridisk text som jag inte kan någonting om!

Sedan ifall man använder villkor och text från någon annan sida, är det olagligt eller kan man göra om någon annans sidas användarvillkor?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cluster

Om du inte vet vad som står där i varför vill du då använda dem?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Bofa

För mig och mina kollegors säkerhet ifall vi tex bestämmer oss att stänga sidan fast det är någon som tjänar pengar via oss eller något liknande. Vet någon ifall det är olagligt att kopiera från en sida eller finns det färdigt skrivna mallar? Jag vet att BBS-lagen är en bra grej att ta med (Lag om ansvar över elektroniska anslagstavlor (1998:112).

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cluster

Men min fråga kvarstår...

Om ni kopierar och använder en text, oavsett om användningen är laglig eller ej, som ni inte förstår så ser jag inte hur ni kan känna er trygga i det. Det finns väl då snarare en risk att ni garanterar saker ni eventuellt ej kan stå för.

 

I min mening är ofta användarvilkor o.dyl. onödigt tillkrånglade. Fundera igenom vad det är ni vill skydda er emot och skriv ned det bäst ni kan. Därefter så kan ni be någon med lite mer juridisk kunnande titta på texten och se om den behöver fixas till.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...