Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jag behöver hjälp med att välja delar till en ny dator.


svampstuvning

Rekommendera Poster

Som titeln säger, så skall jag ta och skaffa mig delar till en ny dator som jag ska bygga själv. Jag vill gärna att min dator är en bra gaming dator, som aldrig laggar, eller är långsam för att jag kör för många program. Jag har bestämt mig för vissa delar, men tar gärna emot råd, om det är något som jag borde byta ut, eller lägga till exempel. Det jag behöver mest hjälp med är de olika delarnas kompabilitet med varandra. De delarna som jag har tänkt köpa så långt hittills är:

 

 

Moderkort: http://www.inet.se/a...67a-gd80-rev-b3

 

 

Hårddisk 2st: http://www.inet.se/a...-hitachi-7k3000

 

 

Grafikkort: http://www.inet.se/a...0-1536mb-matrix

 

 

Processor: http://www.inet.se/a...i7-2600k-3-4ghz

 

 

RAM: http://www.inet.se/artikel/5315121/corsair-16gb-4x4096mb-cl9-1600mhz-vengeance-lp-svart

 

Dvd-läsare: http://www.inet.se/a...-sata-oem-svart

 

 

GPU: http://www.inet.se/a...-series-800w-80

 

 

Som ni ser så saknas det en del saker. Jag vet inte vilken datorlåda jag ska välja, eftersom jag vet inte vilken som passar bäst. Saknar också kylare, vet ej heller där hur jag ska göra, men har funderat på en vatten pump, dock vet jag ej hur dom fungerar och vilka delar som behövs. Jag vill dock vara säker på att min dator aldrig blir så varm, så att den börjar och gå långsamt. En sak till som jag ska ha är en RAID klass 1 (spegel), för att ha all min sparade data säker i backup. Detta är något som jag inte hittat att köpa.

 

 

Så jag vill gärna ha lite tipps om datalåda, kylning, och RAID 1, om vad jag skall köpa. Men framför allt behöver jag någon kunnig som kan kolla igenom mina köpval, och ge tips på vad jag kan ändra, ta bort eller lägga till. Förklara de olika delarnas förhållande till varandra, så att jag inte köper bästa varianten av en del, som sedan inte hjälper därför att en annan dåligare del begränsar den, till exempel. Kom bara ihåg att jag är en n00b på sånt här, och all hjälp uppskattas!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

drivrutiner.net

Ja, du har valt moderkort istället för ramminne. Sedan behöver du även ett kraftigt nätaggregat(PSU). När det gäller ram så behöver du ju DDR3(står på spec för moderkort).

Har för mig fläkten till I7 är hygglig så där skall väl inte behövas något större så länge du inte skall överklocka till förtvivlan. På vår datorbyggarskola använder vi en Cooler Master Elite 430 (Svart/Transparent) som du får för mellan 4-500:-. Det är ett ganska läckert chassi för det priset men med den budgeten du har satt upp här finns det ju möjligheter.

Sedan har du ett 3d kort här. Skulle det inte vara läckert att även köpa ett par 3d-brillor och en skärm som uppdaterar i 120 Hz för att kunna utnyttja kortet till fullo. Jag menar du får tag i en BenQ XL2410T - LCD-display - 3D-klar - TFT - 23.6" för runt 4000:- i dagsläget.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja, om mitt RAM så har jag märkt att du nu har rätt. Kanke den här skulle passa bättre http://www.inet.se/artikel/5315121/corsair-16gb-4x4096mb-cl9-1600mhz-vengeance-lp-svart ? Och jag behöver ingen ny skärm, sen jag redan har en bildskärm. Och jag vet ingenting om ett 3d kort, eftersom jag är okunnig i detta område, men om jag köper något onödigt lyx-överdrivet, som skulle ge mig en massa 3d upplevelser, så vill jag byta ut det mot något billigare. Jag vill inte ha ett 3d kort om det inte är nödvändigt för att spela vissa spel, som http://pctidningen.se/guider/ordlista/3d-kort säger, men jag vet knappt vad det är. Vad gäller skälva data lådan, så behöver den inte vara snygg, bara den är i rätt storlek.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...