Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Johan.L

Error loading operating system

Rekommendera Poster

Johan.L

Här kommer en sammanfattning om de senaste dagarnas dramatik.

* Gamla hårddisken ger upp, ny införskaffas och monteras.

* Installationen av Vista går klanderfritt, men senare instalaltion av grafikkortsdrivrutiner leder till bluescreen

* Datorn kan därefter inte boot:a utan ett felmeddelande uppstår: "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER".

* Inspekterar boot setup och markerar återigen hårddisken som boot priority ett antal gånger tills jag möts av ett nytt felmeddelande: "Error loading operating system".

* Försöker därefter formatera om hårddisken och installera om Vista i hopp om räddning, men vid både installation reparationen syns inte hårddisken till. Den syns dock fortfarande i i BIOS och under boot.

 

Är i desperat behov av hjälp!

 

 

Sitter för övrigt på:

<moderkort> Gigabyte M55S-S3

<hårddisk> Samsung Spinpoint F3 HD103SJ

 

Tack på förhand

Johan

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
jannejanne

Två förslag

1) 0 (återställa BIOS) till default.

2) starta datorn med en killdisk free CD och skriv över hårddisken med 000000

 

http://www.killdisk.com

sedan går det kanske bättre installera Vista

 

sen har vi det där med att den inte tålde installation av grafikdrivrutin

tja vad ska man säga?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
fagerja

Troligen har hårddisken fel. Ladda ned Samsungs diagnosprogram och kontrollera disken. Hittar diagnosprogrammet fel så reklamera disken. Om diagnosprogrammet inte hittar några fel så töm diskens första cylinder med dd (från live-CD linuxdistribution som root). dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=512 count=antalet sektorer/cylinder.

 

Glapp SATA-kabel kan vara en felorsak.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
jannejanne
Postad (redigerade)

Är det en ny PATA/IDE disk så tänk på att den ska sitta längst ut på kabeln, inte mittenuttaget.

Och det kan löna sig byta till en ny PATA/IDE 133 kabel.

Jag har själv råkat ut för strul med

gammal PATA/IDE kabel

där jag satt helt ny C: som primär på mittenuttaget.

Samsungs diagnostikprogram visade fel på disken.

Samma fel med ny Seagate.

Köpte ny PATA/IDE 133 kabel och problemet var löst, trots jag använde mittuttaget.

Men jag satte den senare längst ut på kabeln när jag lärt mig det ska vara så numera.

(Tydligen inga problem göra vad man vill vid IDE 33.)

Redigerad av jannejanne

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Johan.L

Nej det är en S-ATA-hårddisk.

 

Kör Samsungs (olidligt långsamma)diagnosprogram för fullt, återkommer med resultaten snarast.

 

Tack för tipsen!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Johan.L

ESTOOL fann inga fel på hårddisken. Körde killdisk, återställde BIOS och killade kablarna men windows-installationen känner fortfarande inte av hårddisken. Googleade lite på problemet och kom fram till att jag måste skapa ett nytt "partitioning table" för att installationen ska se disken. Sitter nu med ett externt Linux (som känner igen hårddisken som oallokerad) men det verkar inte gå att fixa MBR. Är jag ute och cyklar?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...