Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Batteribyte moderkort


asa-nesse

Recommended Posts

Hej!

Min sambo har en dator Toshiba SA50E-106 som lade av för några månader sedan. Vi har nu förstått att det är batteriet till moderkortet som behöver bytas. Eftersom vi båda är extremt dåliga på det tekniska så undrar jag om någon vet om det är enkelt att byta detta batteri och var det i så fall sitter. Vi har tyvärr ganska långt till en dataverkstad och man tycker att man borde kunna byta ett batteri själv. I instruktionsboken står bara att man skall ta datorn till verkstaden. Måste man verkligen göra detta?

 

Jag har skruvat och tittat bakom alla luckor men inte sjutton ser jag något litet klockbatteri. Suck.

Link to comment
Share on other sites

När det gäller att byta "lilla batteriet" på en bärbar, så vet inte jag direkt heller, du måste ju öppna chassit på den bärbara, och lokalisera moderkortet, har du otur så måste du kanske montera bort flertalet komponenter för att komma åt,. jag är faktiskt osäker på om det är något för gemene man att hålla på med, det är lite skillnad mot att byta på en stationär dator.

Link to comment
Share on other sites

Vad menar du med "lade av"? Ett dåligt BIOS-batteri brukar medföra att datorn inte längre kommer ihåg vad det är för datum och en del andra BIOS-inställningar, men inte att Windows inte längre startar.

Link to comment
Share on other sites

Flyfisherman

Vad får dig att tro att batteriet är dåligt?

 

Om du skall öppna din Toshiba så kan du ladda hem instruktioner här kolla också längst ned i länken om generella tips som är viktiga.

http://www.irisvista.com/tech/

 

Dock så finner jag inte just din modellbeteckning i listan?

Säker på att du skrivit den korrekt, annars så finns väl inte just denna då?

 

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...