Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Komma in i en databas?


function()

Rekommendera Poster

function()

Heej! Har alltid tyckt programmering mm tyckt vara roligt. Men nu skulle jag vilja gå vidare lite med att hacka (små grejer) som att knäcka lösenord till sidor man måste vara medlem på... Går det att lära sig grejer om att komma in i databaser (eller att kunna grunderna i hackning.) /och för er som har sett the social network så menar jag lite i början där han fösöker komma in i alla elevhem och hacka, hur gör han?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Thomas Tydal

Det i början på The Social Network var inget avancerat. Han samlade bara på sig url:er till bilderna och drog hem dem med wget.

 

Grunderna i hacking handlar om att förstå hur datorer fungerar och kunna programmering. När det gäller internet behöver du även förstå grundläggande protokoll som tcp, udp, ftp, smtp, dns och http.

 

Du kan antingen googla på "learn tcp" och liknande, eller gå till biblioteket. Sedan kan du experimentera med din egen dator och testa dina nyvunna kunskaper på "hacking challenges" på internet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Observera att det inte är tillåtet att diskutera hur man på illegala sätt tar sig in på olika webbsajter och liknande, det strider mot eforums regler,

 

Tips på hur man gör sådant, kommer helt sonika att raderas.

 

 

Laso - Moderator

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...