Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
cat80

Förvrängda sidor, skapade med html-kod

Rekommendera Poster

För åtskilliga år sedan började jag bygga upp en hemsida. Den har ständigt vuxit och är nu betydande i storlek. Den är uppbyggd med hjälp av html-koder. Jag har alltså inte tagit hjälp av några modernare hjälpprogram för utformning av layout.

 

Jag har nu av ett par personer som använder Mac-datorer fått reda på att en del av avsnitten på min hemsida inte fungerar som de ska. Text och bilder förskjuts i sidled, texten visas i mycket smala kolumner och bilder halveras. Alla webbläsare klarar tydligen inte av det kodsystem som jag tillägnat mig genom läsning av Rolf Stalins bok Internet, HTML-boken

 

Jag vet inte hur den bristfälliga presentationen ska rättas till. Jag känner inte för att genomföra en fullständig omarbetning. Min hemsida är alltför stor för att det skulle vara möjligt utan en orimligt stor arbetsinsats. Den omfattar nu 1797 filer och 5 kataloger och har en total storlek på 1 040 278 KB.

Jag hoppas kunna avhjälpa felet med en någorlunda begränsad arbetsinsats.

Den som har en Mac- dator och läser det här kan se förvrängningarna genom att söka upp http://home.koping.net/tojo014/

 

Jag är tacksam för råd om hur jag ska gåt till väga för att eliminera bristerna.

cat80

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Den som har en Mac- dator och läser det här kan se förvrängningarna genom att söka upp http://home.koping.net/tojo014/

 

 

 

 

Det är värre än så, med Chrome i Ubuntu så får jag bara ett ljud å en gul tom sida. :P

 

Kolla http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fhome.koping.net%2Ftojo014%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0 så kommer du igång.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan meddela att det ser ganska tomt ut i google chrome. Gjorde en snabbkoll i koden men hittade ingen uppenbar orsak. Däremot så finns det en hel del brister som w3c:s html-validator verifierar.

Mitt tips är att ladda ner antingen chrome eller safari (som mac-människorna troligtvis använder) så du med de webbläsarna kan felsöka och rätta din kod, kanske m.h.a http://validator.w3.org/

 

Om du isolerar det fel som orsakar knasigheter och det visar sig vara någon ynka rad kod så kan man använda sig av verktyg för att byta ut den koden på samtliga sidor automatiskt. Ex. Simple Search/Replace.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...