Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
execexec

Är mitt nätaggregat för svagt? Skillnad på AMD och intels krav

Rekommendera Poster

execexec

Tja

 

Jag har en liten fundering.

 

Jag misstänker att min PSU är för svagt.

 

Proc: AMD quad 9950

MoBo: M2R32-MVP

RAM: 2gb

PSU: Tagan 480W TG480 OU1

GPU: 2 st saphire 256mb x1950 pro [Har testat med massa olika, bl.a ett som kyls passivt]

 

Hårddisk: Seagate 250 gb sata [Har testat lite olika sata]

 

Jag har satt ihop alla delar och skärmen är totalt svart.Ingen bios ingen startup screen. Testat olika GPUs och olika hårddiskar.

 

Nätagget funkar med en annan dator.

 

Jag misstänker att nätagget är för svagt. Är det så??????

 

 

Grejen är att jag för ett tag sedan hade en intel dator [kommer inte exakt ihåg alla modellnumrena], men typ:

Proc: intel i5 quad 3,4 ghz

MoBo: msi p55cd53

RAM: 4 gb

PSU: Fick igång den med ett nätt agg på typ 350W. Körde sen med ett corsair 550W. Funkade dock med båda.

GPU: KFA2 1gb.

 

 

Har AMD mycket högre krav på nätagget?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
jannejanne

Fungerar den med ett grafikkort? I så fall om den funkar med båda grafikkorten var för sig men inte med två, nätaggregatet. För det är väl inga inställningar i moderkortets BIOS som ska aktiveras med ett grafikkort. För det sedan ska funka med två grafikkort i crossfire?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
execexec

Fungerar den med ett grafikkort? I så fall om den funkar med båda grafikkorten var för sig men inte med två, nätaggregatet. För det är väl inga inställningar i moderkortets BIOS som ska aktiveras med ett grafikkort. För det sedan ska funka med två grafikkort i crossfire?

 

tjena

 

den fungerar inte med bara ett grafikkort. Har testat med lite olika.

 

nått förslag vad det kan vara?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Kommer fläktarna igång?

 

Vad händer om du inte har något grafikkort i alls? För om BIOS då startar ska det pipa.

 

Är det några delar som är gamla och som säkert har fungerat förut eller är det nya delar?

 

480W verkar för lite för två stycken X1950 Pro enligt vad jag hittar med Google. Hur mycket ström kan nätaggregatet leverera på 12V?

No, your PSU will not be enough to run X1950Pro. At the very least you need a 450W PSU with a strong 12V rail. I heard that even a 18 Amper 12V rail can feed this card but I would go for a stronger 12V rail. say 22+ Amper.
http://www.tomshardware.co.uk/forum/219251-15-sapphire-radeon-x1950pro-power-requirments

 

single card: 450W with 30 amps on the 12v rail (fully loaded)

crossfire: 550W with 38 amps on the 12v rail

http://www.tomshardware.co.uk/forum/214196-15-1950x-power-requirment

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
jannejanne
den fungerar inte med bara ett grafikkort. Har testat med lite olika.

Då gissar jag på minneskompatibilitetsproblem, klassiker för mig för att ge svart skärm.

Det behöver inte vara fel på minnet, kan fungera med annat moderkort, men minnet lirar inte med det här moderkortet.

Finns minnet med på ModerkortTillverkarens lista över testade och godkända minnen till det här moderkortet?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
execexec
Postad (redigerade)

Kommer fläktarna igång?

 

Vad händer om du inte har något grafikkort i alls? För om BIOS då startar ska det pipa.

 

Är det några delar som är gamla och som säkert har fungerat förut eller är det nya delar?

 

480W verkar för lite för två stycken X1950 Pro enligt vad jag hittar med Google. Hur mycket ström kan nätaggregatet leverera på 12V?

http://www.tomshardware.co.uk/forum/219251-15-sapphire-radeon-x1950pro-power-requirments

 

http://www.tomshardware.co.uk/forum/214196-15-1950x-power-requirment

 

Hallå igen. Tack för alla svar.

 

Fläktarna kommer igång. Samtliga fläktar. CPUns, Båda GPUns (dessa fläktar låter som reaplan by the way), PSUns.

 

Vad händer om du inte har något grafikkort i alls? För om BIOS då startar ska det pipa.

Har nog inte testat detta. Gör detta senare idag förhoppningsvis.

 

Är det några delar som är gamla och som säkert har fungerat förut eller är det nya delar?

Det är bara delar som är köpta begagnat. Moderkortet var dock som nytt. Inte någon garanti för att det funkar, men det borde funka. Jag har aldrig varit med om att en processor inte funkat. Har personligen aldrig bärnt någon pga över hettning. Så den borde funka.

 

Jag är medveten om att alla delar är potentiellt paja, jag har ingen annan dator jag kan testa med så felsökningen blir mycket mer besvärlig.

 

Det funkar inte med något av de fyra grafikkorten (har testat fyra stycken). Är inte det med andra ord.

 

Jag tror att PSUn levererar 28A på 12V enligt denna hemsidan:

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=177&num=1

 

Ha det gött så länge

Redigerad av execexec

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
execexec

Då gissar jag på minneskompatibilitetsproblem, klassiker för mig för att ge svart skärm.

Det behöver inte vara fel på minnet, kan fungera med annat moderkort, men minnet lirar inte med det här moderkortet.

Finns minnet med på ModerkortTillverkarens lista över testade och godkända minnen till det här moderkortet?

 

Tja

 

Detta vore ju klockrent, ska ändå komplettera med lite mer minne. Hoppas det är så.

 

Jag får nog köpa nya minnen. Och testa med ett svagt grafikkort. Funkar det då så beror det ju på för svagt nätagg.

 

Vad händer om man bootar upp utan minnen? min andra dator börjar pipa konstant tills man stänger av den. Brukar detta hända på alla Mobos?

 

Nu blev jag lite osäker på vad som händer med datorn när jag startar upp utan minnen. Ska kolla upp detta senare ikväll.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
LARSAS
Postad (redigerade)

http://support.asus....Zg6bF35gGlyC2Ug

 

Din processor verkar fordra en uppdatering till BIOS 1105 för att fungera.Tror det kan vara knepigt att klara utan tillgång till en processor som stöds av nuvarande BIOS

Processorn kan dessutom tydligen ta upp till 10A

 

LARSAS

Redigerad av LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
execexec

http://support.asus....Zg6bF35gGlyC2Ug

 

Din processor verkar fordra en uppdatering till BIOS 1105 för att fungera.Tror det kan vara knepigt att klara utan tillgång till en processor som stöds av nuvarande BIOS

Processorn kan dessutom tydligen ta upp till 10A

 

LARSAS

 

tack för alla svar.

 

det där låter som en trolig förklaring. tack för tispet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
execexec

hallå igen

 

nu har jag testat med en annan processor.

 

AMD sempron caalg. jag tycker det är svårt att avgöra om moderkortet stödjer processorn utifrån listan som finns hos ASUS för moderkortet. Skulle någon kunna kika på listan?

 

Jag har kollat på moderkortet. där står det rev 1.02G. När jag googlade detta verkar det som om moderkortet från fabrik har bios version 8.04. Stämmer det? hur tar man reda på moderkortets bios genom en sådan versionsbetäckning?

 

Om det nu visar sig att moderkortet har stöd för processorn blir mitt nästa steg att köpa lite mer minne.

 

 

ha det gött alla nu

 

/execexec

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
LARSAS
Postad (redigerade)

http://www.chiplist....g_code-CAALG--/

 

Jag antar att processorn ej fungerar med ditt moderkort?

 

 

Googlar man hittar man den här sidan.Då skulle processorn vara en AMD Sempron X2 2100+

SDO2100IAA4DD..Står väl tryckt på processorn.

 

Den bör då enligt CPU listan fordra BIOS 1009.

 

Vilket BIOS datorn har nu om den ej uppgraderats har jag ej kunnat hitta.

 

LARSAS

Redigerad av LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
execexec

http://www.chiplist....g_code-CAALG--/

 

Jag antar att processorn ej fungerar med ditt moderkort?

 

 

Googlar man hittar man den här sidan.Då skulle processorn vara en AMD Sempron X2 2100+

SDO2100IAA4DD..Står väl tryckt på processorn.

 

Den bör då enligt CPU listan fordra BIOS 1009.

 

Vilket BIOS datorn har nu om den ej uppgraderats har jag ej kunnat hitta.

 

LARSAS

 

Tjena

 

Tack för ditt svar larsas.

 

Nej den processorn funkade inte med moderkortet. Jag letar vidare.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...