Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Kan inte starta datorn, Blue screen HJÄLP!


schlyter84

Recommended Posts

schlyter84

Hej,

 

Jag har under en tid haft problem med att min bärbara dator snabbt blir överhettad och ibland stänger av sig (antar att det är problemet). Nu kan jag dock inte starta datorn alls. Om jag väljer att försöka starta datorn normalt så kommer det först upp en skärm som säger att disken behöver inkonsekvenskontrolleras (Denna process tar för lång tid så datorn hinner stänga av sig själv. 4 timmar plus). Om jag väljer att avbryta detta så möts jag av en blue screen som säger så här: STOP: 0x000000F4 (0x00000003, 0x86264D30, 0x86264E7C, 0x82A36A60).

 

Jag kan inte starta datorn i felsäkert läge och när jag försöker reparera datorn så stängs den av efter en stund.

 

Jag har försökt dammsuga fläktöppningen och har placerat datorn på en väldigt kylig plats, men det stänger ändå av sig efter ett tag (ca 20 min ibland upp till en timme).

 

Det enda jag är ute efter är att starta datorn en gång så jag kan placera mina viktigaste filer på en extern hårddisk (lite bilder och ett par office dokument, så inget tidskrävande att spara men tar väldigt lång tid att återställa).

 

Snälla om någon har något tips som kan hjälpa mig så är jag mer än tacksam

 

mvh/

 

Peter

Link to comment
Share on other sites

Den beskrivningen får mig att misstänka att nätaggregatet har tagit slut, eller kanske har fläkten i det stannat varför det överhettas..?

 

Men det kan ju finnas flera problem med en dator (så är ofta fallet) och inte bara ett, och i din nu så har sannolikt hårddisken bekymmer. Jag föreslår att testa den med av tillverkaren släppt verktyg för ändamålet. Öppna datorn och kolla disken så att du vet vem tillverkaren etc är. Tanka ner verktyg från dennes hemsida, lägg över det på en CD-skiva/diskett el dyl med vilken datorn sen skall startas med.

 

Sedan kan du också starta datorn från en Windows-skiva för att kunna köra kommandot chkdsk – och jag föreslår då att du skriver och kör enligt följande: chkdsk /r

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker det ser ut som din hårddisk börjar ge upp. Köp en ny och installera windows på den, sen kan du koppla in den gamla och försöka hitta och kopiera det du behöver. Fungerar inte den gamla ens under ett annat windows så kan du testa med att stoppa disken i ett externt kabinett och koppla den via kabinettets gränssnitt. Fungerar det ändå inte så finns det en del räddningsprogram som kan hitta filer på diskar som inte fungerar helt. Nästa steg är att skicka den till ett företag som har specialiserat sig på att rädda data från trasiga/skadade diskar, men då blir det väldigt dyrt.

 

En annan sak du kan testa är att starta en annan dator från denna disk. Får den samma fel så vet du att felet ligger på disken och inte i någon annan hårdvara. Får du inte några fel där utan windows startar så ligger felet någon annanstans.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...