Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kraschad hårddisk


AndyOstraGbg

Rekommendera Poster

AndyOstraGbg

Hej! En av mina interna diskar verkar ha kraschat. När man trycker på den i utforskaren så säger windows att den måste formateras. Jag gjorde iof en backup för en månad sedan men har sparat lite sedan dess som jag gärna skulle vilja få tillbaka. Hur gör man? Måste man skicka iväg disken till något företag som pysslar med detta, i så fall vilket, eller går det att lirka ut filerna på något annat sätt?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ett annat gratis: http://www.piriform.com/recuva

Ibas rekommendation (återställer bara en fil gratis, men man kan se allt vad den kan återställa): http://www.ibas.se/ontrack-datarecovery/easyrecovery/

Ett tips till på betalprogram: http://www.idg.se/2.1085/1.205239/dataaterstallning-for-den-efterkloke http://www.stellarinfo.com/

 

Om nu filräddningsprogram är bästa vägen att gå. Om det i stället är partitionstabellen eller liknande som gått sönder kan det vara bättre med ett program som fixar den, t ex MiniTool Partition Recovery eller TestDisk, som finns t ex på System Rescue CD http://www.sysresccd.org/ och Ultimate Boot CD http://www.ultimatebootcd.com/. TestDisk kräver dock en del datorvana.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Innan du börjar att försöka rädda något,, testa att dra ur kablarna från hårddisken och sätt i dom igen, för det är inte helt säkert att den håller på att krascha, har själv varit med om att en hårddisk har hängt sig, indikerat att börja gå sönder, men efter att ha dragit ur bägge sladdarna och stoppat i dom igen, så har hårddisken vaknat till liv igen.

 

Har du tur, så kanske den vaknar till liv igen?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Egenreklam: Kolla gärna min hemsida om att reparera hårddisk, där finns en del bra tips :)

 

Hej Thir13teen1

 

Du skriver på din hemsida att ett klickande ljud från hårddisken antagligen beror på att läsarmen är trasig. Men så behöver det inte vara:

 

Jag har varit med om klickandet från en 2,5-tums-disk i externkabinett som inte fick tillräcklig spänning/ström.

 

Enligt specifikationen för kabinettet så skulle strömmen från USB-anslutningen vara tillräcklig för att driva disken. Men det var den inte - disken stod bara och klickade. Men när jag anslöt ett nättaggregat till kabinettet så funkade disken felfritt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...