Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hur uppskatta den trafikmängd som kommer behövas?


Sabo

Rekommendera Poster

Hur ska jag gå tillväga för att uppskatta trafiken (i GB) per månad för en site jag är på väg skapa? Jag antar att man går tillväga på något sätt i stil med (storleken på den/de sidor som visas) * (antalet sidvisningar)?

 

Kan jag på något sätt se hur mycket trafik en website använder för att på så sätt kunna uppskatta hur mycket min website kan tänkas använda (under förutsättning att vi kommer ha lika mycket trafik)?

 

Anledningen jag undrar är för att jag är på väg bygga en site till en firma, men eftersom jag är newbie på området så vet jag inte om ett vanligt webbhotell, t.ex. Binero, klarar av att driva en relativt interaktiv webbsida, samt hur mycket trafik som kommer gå åt.

 

Kort sagt, jag behöver försöka bilda mig en uppfattning om ifall webbhotellslösningar kommer fungera eller om jag kommer behöva något "tyngre".

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Mr Andersson

Bara lugn, Binero kör redan många trafikintensiva sidor och har kapacitet över. Men, ok, är det ett nytt Facebook du bygger, så kanske du ska slå en signal till dem och berätta det så att dom kan skruva upp hastigheten lite...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Haha. Nah, inget nytt Facebook. Ok, då lutar det starkt åt Binero. Ska bli spännande och lära sig mer om detta på vägen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Mr Andersson

Binero är bra. Dom är inte billigast, men dom är i topp när det gäller funktion och kundservice.

 

Har du frågor på vägen så fråga på, alltid nån här som kan hjälpa till.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Är det inte en sajt åt företag åt Multinationella företag som Volvo eller Saab så är det lugnt, så vida du inte bara köra långa videostreams på varje sida.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...