Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

fler "unika besökare" än " besök" i google analytics


johanna78

Rekommendera Poster

Jag har en fundering kring skillnaden mellan unika besökare och besök i Google analytics.

Som jag förstår det genererar varje enskild besökare (ip-nummer alltså, ej faktiska personer) en Unik besökare, varje besökare borde ju sedan generera ett besök. I min statistik finns det dock en sida som ska ha haft "100 unika besökare" och "3 besök".

 

Logiskt sett tycker jag att antalet besök aldrig skulle kunna vara mindre än antalet unika besökare men så fungerar det tydligen inte.

 

Min fråga är alltså: Hur mäts unika besökare och besök?

 

// Johanna

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

De flesta statistikprogram fungerar på liknande sätt.

 

En besökare (du) går in på sidan. Du får en cookie som säger att du har besökt sidan. Du klickar runt på siten, men google räknar dig fortfarande som en besökare.

 

En annan besökare (jag) går in på sidan. Jag har in-private-filtering påslaget i min browser. Den spärrar cookien som säger att jag besökt sidan. För varje klick så räknas jag som en ny besökare. Google kan inte svära på att jag är en och samma person mellan varje klick.

 

IP-adresser tror jag inte räknas som en unik besökare för att det finns inte ett ett till ett förhållande mellan ip-adresser och användare på internet. Många företag har tillexempel bara en ip-adress utåt. Så ett företag med 10 000 anställda kan dyka up på internet med bara en ip-adress.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

tack, men det jag är mest intresserad av är hur siffran för besök kan vara färre i antal en siffran för unika besökare. Varje unik besökare bör ju generera minst ett besök väl?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...