Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hur lösa rättighetsproblem med .txt


Benghaaa

Rekommendera Poster

Hej!

 

Jag sitter och håller på att bygga en plugin till ett redan existerande program. Det redan existerande programmet ligger och kollar mot en textfil och kollar efter uppdateringar, mitt program ska skriva in uppdateringarna, men eftersom det redan existerande programmet öppnar textfilen ca 1 gång /sek (bara gissning, men ofta är det) så får ju jag problem när jag väl ska lägga in data via min plugin, har lagt en try/catch så jag får inget felmeddelande, men tar jag bort den så får jag varning att filen inte går att skriva till eftersom den är öppnad någon annanstans.

 

Då tänkte jag att om jag i min plugin kopierar textfilen och gör en exakt kopia på den med det senaste innehållet som sedan det existerande programmet får läsa av och när jag uppdaterar innehållet så ersätts den filen istället för att skriva och läsa från samma fil, tänker jag helt fel? Kommer det bli samma fel ändå? Har ni någon annan idé? Kan man göra så att min plugin blir "Master" över textfilen så att om den är inne och skriver kastas "Slave" readern ut

 

Tacksam för svar!

 

 

Såg att jag hamnade i fel tråd, VB.NET ska det ju vara

ed av moderator: Korrekt, är åtgärdat.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har du någon kontroll över huvudprogrammet?

Det låter nästan som om detta är en katt och råtta lek som inte har någon ände annars.

Dvs säga åt huvudprogrammet att släppa filen en stund.

 

Annars får du ligga och lyssna efter när filen är ledig och norpa den då. Nu kan jag inte kommandona i VB.Net men min tanke är att du kollar om filen är ledig att använda (torde gå) och om inte loopar (efter vila i några millisekunder) och testar igen. Typ.

 

det borde gå. OM nu huvudprogrammet någonsin släpper filen ifråga och nu inte det programmet i sin tur spårar ut om det inte lyckas läsa filen när det vill.

 

Är det tanken att du ska kunna skriva till denna fil?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...