Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hur klippa och bränna ut film


Luton

Recommended Posts

Jag har spelat in en film på extern hårddisk från TV. Jag har laddat över den på en datorn och det blev 3 filer, (en idx, en rap och en ts (som är stor)).

Först vill jag redigera den lite (ta bort så bara filmen är med) sen vill jag bränna ut den på en skiva som man kan se i en DVD-spelare.

Jag har då ett program som heter DVD Santa som ska fungera bra. Jag har Windows live Movie Maker som man kan redigera med. Finns det något bättre redigeringsprogram som man kan ladda hem? (Inte för avancerat)

Jag får inte något att fungera så jag undrar om det finns någon som kan förklara på ett enkelt sätt hur jag ska gå till väga.

Jag har även några filmer som jag spelat in med en kamera, men jag antar att man klipper/spelar in på samma sätt med den. DE är i formatet avi

Link to comment
Share on other sites

MPEG Streamclip kan redigera TS-filer utan kvalitetsförlust

http://www.squared5.com/

gratis och bra. AVI klarar den av att redigera men beroende på vilken codec som använts kan det givetvis uppstå problem. En del kodningar går det att klippa i utan att behöva komprimera om hela filmen, andra måste man just komprimera om den vid klipp. Om det senare är det rekommendabelt att under redigering spara över filmen i annat format som inte ger detta behov.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...