Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Dator till TV


ike

Recommended Posts

Har kopplat samman min dator och TV med avsedda in och utgångar med HDMI-kabel. Får dock ingen kontakt mellan dator och tv. Vad har jag missat? Tacksam för all hjälp/ike

Link to comment
Share on other sites

Aktivera utgången på grafikkortet, dvs i datorn? Okej, HDMI ska vara plug'n play men är inte helt plug'n play. Så in i drivisens inställningar och kolla.

 

Samt TVn på rätt kanal.

Link to comment
Share on other sites

Tack för svaret., Har kommit en bit på väg. Grafikkortet är ATI Radeon 5450. Har kommit in i menyn men vet inte hur och vad som skall ställas in. Har du någon vetskap om detta?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Två vägar finns att gå

 

1: via Windows egna skrivbordshanterare. Med denna kan du aktivera sekundär skärm och utvidga skrivbordet dit.

 

2: Via grafikkortet, Catalyst Control Center är det liknande. Leta reda på den sida där du hanterar skrivbordet. Där bör du se två skärmar varav ena är skuggad. Aktivera denna och välj om du vill klona eller eller utvidga.

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Ett stort tack för din utmärkta hjälp. Nu har jag tack vare detta erhållit datorskärmens bild på tv-mottagaren. Det jag nu letar efter är ljudet för det saknas. Har du något tips vad det är för inställning jag missat?

Link to comment
Share on other sites

Ta upp egenskaper för ljudet och titta efter vilka uppspelningsenheter du har. Där borde det finna en HDMI-utgång som du kan aktivera.

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Har undersökt detajerna kring ljudkortet det verkar inte finnas anslutbing till HDMI så jag får väl söka efter ett ljudkort som har aktuella anslutningar. Ålder på datorn är ca 3 år och har ett inbyggt ljudkort. Ha det bra /ike

Link to comment
Share on other sites

Om du nu inte kan få ut ljudet via HDMI får du ta det ur ljudkortet. Du kan ta stereo ur en likadan utgång som dina högtalare sitter i, dvs en 3,5 mm stereopropp. Rätt konfigurerat kan du ha samma ljud till datorn som till TVn.

 

Du kan även ha en digital utgång och ta ut, oftast, optisk toslink. Men det får du titta bakpå datorn om du hittar.

 

Eller - skaffa ett nyare grafikkort som kan plocka upp ljudet i datorn och skicka det via HDMI. Dagens ATI-kort kan norpa ljudet direkt via PCI expressporten medan, tror jag, Nvidias kort behöver en intern kabel. Kanske att ditt kort kräver en intern kabel? Värt att undersöka...

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Nu har jag även lyckats lösa ljudfrågan. Så nu fungerar allt som det skall, lösningen var att jag fick din ledtråd om ljudkortet allt som jag behövde fanns i datorn nämligen en konfigurering av ljudet till HDMI läge. Detta läge hittade jag tack vare att jag hade datorskärm och tv-skärm inkopplade samtidig (det hade jag inte innan)t då hittade jag konfig för HDM-ljud. Än en gång tack för din ypperliga hjälp ha en trevlig helg./ike

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...