Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
aweste

Byte av grafikkort, vad skall jag välja?

Rekommendera Poster

Min dotter har en ca. 2 år gammal HP Pavillion, nu efter jul köpte hon Sims 3 men det funkar inte riktigt som det skall. Programmet laddar men i ett visst läge uppstår störningar i bilden och därefter kraschar allt, grafikkortet stängs ner men man hör musiken i spelet.

Jag är ganska övertygad om att det är fel på grafikortet. Det sitter ett GeForce 9500GS i idag vilket skall vara fullt tillräckligt för Sims 3, drivrutinen är den senaste. Nätdelen är på 300 Watt, misstänkte att det var otillräckligt men det hjälpte inte att byta.

Så nu är frågan; vad skall jag satsa på? Helst lika bra som det nuvarande kortet men samtidigt nåt som funkar med en 300 Watts nätdel.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Grafikkortet borde vara nog för Sims kan jag tycka. Är drivrutinerna uppdaterade? Både grafikkort och alla andra delar av datorn? Spelet patchat och up-to-date? Den bråkar inte vid andra aktiviteter?

 

Rekommendera nytt kort vågar jag inte sådär på rakt arm. 300 W är lite lite men troligen kan det gå med något av de enklare ATI-korten...får återkomma om nu inte det du nu har går att få ordning på. ta en titt på ditt nätagg och ge oss siffrorna som står på det, vad de klarar över de olika spänningarna. Kanske något kort går att skaka fram.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Inte lätt... Om du nu måste uppgradera grafikkortet blir det nog till att även köpa ett nytt nätagg. Tittar igenom ATIs sortiment och enda jag hittar som kanske kan klara sig på 300 W är Radeon 5450 men det är definitivt inte ett spelkort.

 

Tittar du på

http://www.thesims3.com/game/systemreq

så ser du att bland annat korten

9300, 9400, 9500, 9600, 9800

ur GeForce serien ska duga, dvs det kort du har. men som du säger, det kan ju vara något annat som är galet. Frågan är om det är något som kan fixas enkelt eller om grafikkortet verkligen behöver bytas. Kan ju vara DirectX som kraschar även om det inte känns troligt.

 

Vi kan testa en sak - ladda hem

http://www.daionet.gr.jp/~masa/rthdribl/

och kör det. Det bör kunna maxa grafikkortet.

Om du även vill stressa processorn

http://majorgeeks.com/CPU_Burn-in_d3921.html

 

Vad för processor sitter i datorn? Mängd minne? Moderkort? Eller länk till HP där datorn finns beskriven.

Kan du krascha grafiken med andra spel? Andra program? De ovan?

Kanske problemet kan lösas med en ominstallation av Windows?

 

Om du nu ska uppgradera, vilken budget har du?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Börja med att ladda ner de senaste grafikdrivrutinerna från Nvidias hemsida och installera dem. http://www.nvidia.co.uk/Download/index.aspx?lang=en-uk Gör sedan samma sak med Direct X.

 

Just nu chansar du på att det är grafikkortet som är boven i dramat, men det kan lika gärna vara någon annan komponent i datorn som bråkar, tex minne, nätaggragat osv. Vill du ändå uppgradera grafiken kan du göra det när du väl vet vad det var som orsakade felet.

Redigerad av gip

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jodå, det visade sig vara grafikkortet. Av en ren händelse hittade jag ett likadant grafikkort och då slapp jag tänka på ny nätdel.

 

En liten lustig detalj; jag tänkte prova att ställa ner alla grafikinställningar i spelet till de lägsta möjliga men av misstag drog jag allting till max. Och då fungerade spelet! Det visade sig vara parametern kantutjämning som gjorde att spelet kraschade vi lägre inställningar. Helskumt!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...