Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Kan inte installera XPR


Trevs

Recommended Posts

Tja,

Har Vista Home Edition nu, men vill byta till XP Home edition, har ruskigt kass laptop. Vista käkar minnet ur den. Hur som helst, hittade igen min gamla XP skiva, pluggar in den, den läser in installationsprogrammet och sånt (bootar med den alltså), sen kommer ett bluescreen upp som säger att windows har avslutat och att jag ska koppla ur alla nyinstallerade hårddiskar och köra chkdsk /f, kolla efter virus mm det roliga är att /f är en extern usbhårddisk som jag lånade av en kompis idag för att föra över lite bilder och sånt. Och den har inte varit ikopplad under uppstarten. Har provat allt jag kan komma på, men efter 10 försök är jag less. Nån som kan hjälpa mig?

 

/Mattias

Link to comment
Share on other sites

det står:

"Ett fel uppstod och windows har avslutats för att skydda datorn. Om detta är första gången du ser detta meddelande bör du starta om datorn. Om meddelandet visas igen bör du utgöra följande steg,´.

Kontrollera att datorn ej har virus. Ta bort alla hårddiskar eller hårddiskstyrenheter som just installerats. Kontrollera att hårddisken är korrekt konfigurerad och terminerad. Kör CHKDSK /F för att kontrollera om hårddisken är skadad. Starta om datorn.

Tekniskt info:

***STOP Ox0000007B (0xF78D2524, 0x00000000, 0x00000000)

 

Och som sagt, F:/ är en extern hårddisk som inte ens är ikopplad. Kan inte installera HP Assistiant heller, eftersom den varnar för Error och nånting med disc F:/. Skumt.

Link to comment
Share on other sites

köra chkdsk /f, kolla efter virus mm det roliga är att /f är en extern usbhårddisk som jag lånade av en kompis idag för att föra över lite bilder och sånt.
/f är en parameter till chkdsk som betyder "fix".

 

0x0000007B betyder INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE, dvs enheten som datorn startas från går inte att nå. Beroende på när under installationen sker kan det antingen vara CD-skivan eller hårddisken.

Är CD-skivan repig?

Kan andra datorer starta från den CD-skivan?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...