Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Kedjeregeln med partiella derivator av andra grad


jeppe_1

Recommended Posts

Hej, har suttit och funderat ett tag på en uppgift (se bifogad bild) men skulle behöva lite hjälp

 

Jag döper om fi till T och får att

T's = f 'g g's + f 'h h's

Sedan

T''st = (f 'g g's)'t + (f 'h h's)'t

 

Räknar de 2 termerna för sig

(f 'g g's)'t = (f 'g)'t g's + f 'g (g''st)

(f 'h h's)'t = (f 'h)'t h's + f 'h (h''st)

 

Problemet blir följande: hur ska dessa beskrivas

(f 'g)'t

(f 'h)'t

 

Gör jag möjligtvis såhär då:

(f 'g)'t = f ''gg g't + f ''gh h't

(f 'h)'t = f ''hg g't + f ''hh h't

 

Insatt blir

T''st = (f 'g g's)'t + (f 'h h's)'t = (f 'g)'t g's + f 'g g''st + (f 'h)'t h's + f 'h h''st

 

T''st = (f '' gg g't + f ''gh h't)g's + f'g g''st + (f''hg g't + f ''hh h't)h's + f 'h h''st

 

Kom fram till det nu när ja skrev det men frågan är om det som står under "Gör jag möjligtvis såhär då" stämmer.

Mvh Jesper

untitled.bmp

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...