Just nu i M3-nätverket
Jump to content

"Allt ont för något gott med sig" på latin?


Pirez

Recommended Posts

Hej! Jag skulle behöva hjälp med att få "Allt ont för något gott med sig" översatt till latin. Ska bli en tatuering så det är viktigt att det blir så exakt som möjligt!

Tacksam för hjälp!

Mvh Fredrik

Link to comment
Share on other sites

Hej Pirez! För ovanlighets skull kommer de latinska orden i samma ordning som de svenska. "Kommer" (venit) är underförstått.

 

Allt ont för något gott med sig = Ur allt ont kommer något gott.

Ex omni malo aliquid boni.

Link to comment
Share on other sites

Tack mbgtmari!

Jag var även inne på ett engelskt forum och fick översättningen Omni ex malo aliquid eveniet boni på There will something good out of everything evil. Stämmer det?

Tacksam för ytterligare ett svar.

Link to comment
Share on other sites

Om du ger mbgtmari ett poäng genom att klicka på plustecknet i nedre högra hörnet av hennes inlägg så blir hon glad och sannolikheten ökar för att hon svarar. ;)

Link to comment
Share on other sites

Omni ex malo aliquid eveniet boni. There will be something good out of everything evil. Stämmer det? Tacksam för ytterligare ett svar.
Det naturliga är väl att du frågar dem på latinforumet och inte mig. De har en "disclaimer" men det hindrar inte att du kan be översättaren förklara ord för ord hur han har tänkt! "Eveniet", översättningen av "will be", betyder "kommer att hända, inträffa, utfalla, komma ut" så om du vill ha ett verb i din mening passar det nog bra. Själv föredrar jag korta sentenser. Inte bara för att det är det vanliga i latinska ordspråk utan också för att det blir mindre att plåga huden med och mindre att ta bort, om man nu skulle vilja göra det i framtiden.

 

Däremot ser jag ingen vinst i ordföljden. Visst kan man krångla till den om man vill "stila" men varför göra det när man inte behöver? Ordföljden i latin kan variera men latinforumets ordföljd gör varken till eller från för din menings innebörd. Den ordföljden gör det bara svårare för dig att komma ihåg vad meningen betyder.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...