Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

AUREAL A3D VORTEX2 SQ2500 QUAD PCI


Mikey12

Rekommendera Poster

Är det någon som har erfarenhet av detta ljudkortet? Är det ett bra ljudkort eller rekommenderar ni något annat kort i 400-700kr's klassen? Användnings området är lite spel typ Unreal Tournament, Halflife o.s.v.

 

Tacksam för svar.

 

Mvh

Mikey

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag hade ett sådant förut faktiskt. Mycket nöjd. Bra ljudkvalle. A3D tekniken suger lite processor, men det är inga problem med dagens processorer.

 

Vad som däremot ÄR ett problem är att Aureal inte längre finns, och A3D tekniken är uppköpt av Creative, som högst troligen kommer att fimpa den till förmån för deras egna surround teknik.

 

Bra ljudkort annars som sagt, men det kommer inga nya titlar med A3D (synd, för den slår Creative's EAX teknik med hästlängder. EAX är inget "riktigt" 3D ljud).

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag såg detta ljudkortet på Dustin.se's och Specitek's hemsidor. Då kanske det är dom sista ljudkorten av denna typen som säljs? Du sa att Aureal kortet suger en del processor kraft. Jag har en AMD K6/2 450Mhz processor, är det för dåligt för detta ljudkortet? Vilket ljudkort rekommenderar du? Jag vill inte ha Creative's ljudkort då flera av mina kompisar har problem med sina soundblaster kort. Dom orsakar en hel del konflikter, speciellt med nätverkskorten.

 

Mvh

Mikey

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det skall inte vara några som helst problem med en 450MHz:are.

 

Tja.. när Aureal korten kom såg jag det som "äntligen ett vettigt alternativ!". Dom blev även rosade i div. tester etc.

 

...så tyvärr har jag fått gå tillbaka till SB kort, och ja, jag har även jag problem med drivrutinerna.

 

Jag har köpt mig ett SB Live! 5.1 kort, då det bara kostar "ett par spänn" extra, och man får Dobly Digital 5.1 avkodning. Tillsammans med ett MidiLand S4 högtalarset har du plötslig surround för en spottstyvel. Kombinera detta med TV ut (SVHS) & ett känt digitalt filmformat ( ? ;) så har du grisbillig hemmabio! :)

 

Problemet jag har med rivisarna är att det i Windows 2000 kommer med ojämna mellanrum (1 - 60min) små "knäppningar", eller "raspningar". Creative har sagt att dom skall fixa detta, och en reviderad drivrutin som fixade detta skulle kommit i -hör & häpna- januari i år...

 

Jag vet fakiskt inte vad jag kan rekommendera dig alls. Eller jo förresten, Philips har börjat göra ljudkort kom jag på nu! Kolla in www.sharkyextreme.com, dom har en hel del tester där. www.tomshardware.com samt www.anandtech.com är ytterligare ställen du skall kolla in. Har för mig att en sida specialiserad på ljudkort hette "3D soundsurge", www.3dsondsurge.com kanske?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack mastermasken för infon om Aureal kortet. Jag har planer på att sätta upp en hemmabio med DVD o.s.v. så småningom när ekonomin tillåter det. Jag får väl återkomma till Forumet när det blir dags. När det gäller DVD, DivX, mpegkort, systemkrav m.m. så vet jag nästan ingenting. Hoppas jag kan få den hjälp jag behöver här. :)

 

 

Tack för hjälpen.

 

Ha det!

Mikey

 

From small beginnings come great things.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej!

Ett snikkort som kanske kan vara värt att kolla upp: Aopen 744 Pro.

Kostar klart under 400,-.

Msh K Arne S

 

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för tipset. Är Aopen 744 Pro ett ljudkort som du har egen erfarenhet av? Vad kan du säga om ljudkortet när det gäller ljudkvalitet o.s.v.?

 

Mvh

Mikey

 

[inlägget ändrat 2001-08-18 00:53:10 av Mikey12]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Go´morron.

Ursäkta dröjsmålet men jag gick å la mig. Jo alltså jag hade det installerat en kort tid. Mitt Live! Value gick sönder, skickade in det till inköpsstället: "garantitid slut, men vi ska se vad vi kan göra..."

Datorbutiken (Databutiken) på hörnan hade Aopenkortet för 330 pix, ungarna skrek efter ljud till spelen, det var snart påsklov...

Oj vad svårt att komma till saken. Jo, i några veckor, tills ett litet paket med ett nytt SB-kort dök upp, så hade jag Aopen-kortet installerat och under den korta tiden så märkte jag ingen som hels skillnad, på ljudet alltså, på själva kortet märktes bl. a avsaknad av snygga kontakter för kablarna från CD-spelaren och så.

Men det var ju uteslutande spelande det var frågan om, även om det blev ganska mycket sådant.

Jag letade dock runt lite bland div. sajter typ Tom`s osv, det fanns inte så mycket skrivet, men det allmänna intrycket var nog ganska hyfsat ändå, inte riktigt SB, men nästan. Kommer tyvärr inte ihåg vilka sajter det var.

 

På tok för mycket bladder, och alldeles för lite info om kortet. hoppas du ursäktar.

 

Msh K Arne S

 

 

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kan juh återigen påpeka att Aureal inte finns, så kort som bygger på någon av Vortex-kretsarna är jäkligt svåra att rekommendera överhuvudtaget även om de är överlägsna ett sblive! (nåja, iaf A3D2 är överlägsen EAX). Drivrutiner till Windows 2000 är i extremt tidigt betastadie och kommer inte att vidareutvecklas annat än på open source-marknaden (där jag hittills bara sett drivrutiner till Linux för korten såklart). Stay away, säger jag bara.

 

Bra och billiga kort är då som tagits upp något av de billigare Philips-korten, eller något kort med samma kretsar som hercules gametheater, fortissimo2, sonic fury eller motsvarande.

 

--

/Weyland

 

2. Everything around us can be represented and understood through numbers.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej igen!

Sök i arkivet på: http://www.3dsoundsurge.com/

så hittar du en del om AW744.

Bl.a. Friday, March 09, 2001

 

AOpen AW744 Pro review - Mikael @ 09:02 EST

 

PCShooter has posted a review of AOpen's YMF744 based AW744 Pro soundcard. The card features 4-speaker output and SPDIF output. The 3D sound is just like other cards using the YMF744 chip done by Sensaura and supports DS3D, A3D 1.0, EAX 1.0 and 2.0. PCShooter found the card to be a good value but think the Live is a better gaming card. One thing that the review is not quite clear enough on is that the SPDIF output can only be used for stereo/Dolby Prologic when it comes to games. It will only output Dolby Digital 5.1 when you're watching DVD movies.

News Source: Blue's News

 

Msh K Arne S

 

 

 

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag tackar alla för era inlägg och synpunkter. Det har varit nyttig info. Som det ser ut nu så tar jag nog Weylands varning på allvar och struntar i Aurealkortet även om det tar emot. Jag lägger nog till ett par hundringar och köper ett Videologic Sonic Fury möjligtvis kan jag tänka mig ett Hercules Gamesurround Fortissimo II om det inte skiljer för mycket i ljudkvalitet. Vet ni om några problem som jag kan råka ut för med Videologic Sonic Fury kortet?

 

Ha det!

Mikey

 

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...