Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Datorn stängs inte av


Tokimekake

Recommended Posts

Tja!

 

När jag trycker på 'Stäng av' så startas datorn om.

Det händer detsamma när jag trycker på 'Strömsparläge'

 

Med andra ord så kan jag ej stänga av min dator.

När jag gör det får jag trycka på 'stänga av' och fort som f*n dra ut strömkabeln..

Hur kan jag lösa dem här två problemen?

 

När jag är inne på 'Energialternativ' så stämmer det som det ska.

 

Jag har en stationär med Windows 7

Processor: Intel® Core™2 Duo CPU

E7500 @2.93GHz 2.92 GHz

Systemtyp: 32-bitars operativsystem

Ram: 4,00 GB

Hårddisk: 400 GB

Nätverkskort: Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

 

Jag har BIOS version 02.59 1985-2006, American Megatrend, INC

När jag går in på "Power" i BIOS så kommer detta fram:

Suspend Mode [Auto]

ACPI 2.0 support [No]

ACPI APIC support [Enabled]

APM configuration

Hardware Monitor

 

Jag har inte gjort någonting. Jag skulle stänga av datorn en helt vanlig dag så gick det inte.. Kan det vara virus i BIOS?

 

MVH Niklas

Link to comment
Share on other sites

Vad har du för dator?

När började detta problem?

Har du nyligen installerat någon mjukvara/hårdvara innan detta hände?

Hur ser det ut i BIOS under "Power Management"?

Tex. om "Wake on Lan" är påslaget, som gör att datorn direkt väcks upp?

Kolla också om det finns någon "Autostart när datorn får ström"?

Finns "PME Event Wake Up" Allows the system to awakened from an ACPI sleep state by a wake-up signal from a PCI or PCIe device? Så stäng av detta också i BIOS.

 

Klicka på Start > i sökfältet skriver du [Enhetshanteraren] > starta [Enhetshanteraren] > Expandera [Nätverkskort] > högerklicka på nätverkskortet och välj Egeneskaper > Välj [Energisparfunktioner => kontrollera att rutan är "Urbockad".

 

post-73434-0-99990600-1293786756_thumb.png

 

I fall det blivit något korrupt med funktionerna i inställningen för "Stäng av knappen" i Windows, så den länkar fel:

Högerklicka på Aktivitetsfältet > välj Egenskaper > Startmenyn > Ändra [Åtgärd för Stömbrytare] till något annat tex. [strömsparläge] > Verkställ > sedan Ändrar du igen till [stäng av] > Verkställ => Prova att stänga av med Windows "Stäng av" knappen.

 

post-73434-0-68006300-1293784120_thumb.png

 

[Edit] Testredigering pga. av felrapport att redigering inte visas korrekt.

Link to comment
Share on other sites

Jag hittar inte "Wake on Lane"

Men ACPI och PCLE är "Disabled"

 

Jag har en stationär med Windows 7

Processor: Intel® Core2 Duo CPU

E7500 @2.93GHz 2.92 GHz

Systemtyp: 32-bitars operativsystem

Ram: 4,00 GB

Hårddisk: 400 GB

Nätverkskort: Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

 

Jag har inte gjort någonting. Jag skulle stänga av datorn en helt vanlig dag så gick det inte.. Kan det vara virus i BIOS?

Link to comment
Share on other sites

Jag följde dina instruktioner (Som på bilderna du bifogade)

Första bilden var det kryssat i alla rutor men det är nu kryssat som på bilden och det fungerar ej.

Link to comment
Share on other sites

En möjlig orsak är att Windows är inställd på att starta om vid systemfel och ett sådant inträffar under avstängningen.

 

Stäng av automatiska omstarter vid systemfel:

Kontrollpanelen (klassisk vy) - System - Avancerade inställningar - Start och återställning Inställningar

så får du ut en blåskärm med felmeddelande om omstarterna beror på systemfel.

Link to comment
Share on other sites

En möjlig orsak är att Windows är inställd på att starta om vid systemfel och ett sådant inträffar under avstängningen.

 

Stäng av automatiska omstarter vid systemfel:

Kontrollpanelen (klassisk vy) - System - Avancerade inställningar - Start och återställning Inställningar

så får du ut en blåskärm med felmeddelande om omstarterna beror på systemfel.

 

Gjort! Datorn startas fortfarande om när jag trycker på "stäng av"

Link to comment
Share on other sites

Går det bättre om du drar ur nätverkskabeln innan du stänger av datorn?

Jag vet inte. Jag har inte provat men har internet med detta att göra? :o

Jag ska prova det!

Link to comment
Share on other sites

Hur länge har det varit så här?

Installerade, uppdaterade eller avinstallerade du något innan problemet började?

Link to comment
Share on other sites

Hur länge har det varit så här?

Installerade, uppdaterade eller avinstallerade du något innan problemet började?

I några dagar har det varit så här.

Nej. Jag skulle stänga av datorn en vanlig dag och datorn startades bara om.

Link to comment
Share on other sites

Försök med en systemåterställning (Start - Program - Tillbehör - Systemverktyg) till en dag när det fungerade. Men starta datorn först i felsäkert läge (tryck F8 upprepade gånger under uppstarten och välj felsäkert läge i menyn).

Link to comment
Share on other sites

Försök med en systemåterställning (Start - Program - Tillbehör - Systemverktyg) till en dag när det fungerade. Men starta datorn först i felsäkert läge (tryck F8 upprepade gånger under uppstarten och välj felsäkert läge i menyn).

Det finns ingen äldre än 12/31-2010.

Problemet uppstod innan det.

Link to comment
Share on other sites

Kolla i Windows Update om det kom in någon uppdatering i samband med att problemet började.

Det värsta är att jag vet inte det exakta datumet.

Jag tror inte att det är någon uppdatering som har orsakat problemet för jag kör bara viktiga och rekommenderade uppdateringar.

Link to comment
Share on other sites

I min Vista-dator går drivrutinsuppdateringar in som Viktig.

 

Jag hoppas någon annan har något mer förslag.

Link to comment
Share on other sites

I min Vista-dator går drivrutinsuppdateringar in som Viktig.

 

Jag hoppas någon annan har något mer förslag.

Okej.

Tack för att du la ner tid för att hjälpa mig! (:

Jag får försöka fixa detta på något sätt men jag vet bara inte hur xD

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...