Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Headset med 4 ledare i ljudkomponentkabeln


rickard 1

Rekommendera Poster

Har just fått en ny netbook, HP Pavillion dm 1- 2150so. På datorns högra sida finns anslutningen till headset; ett hål för både ljudutgång hörlurar och ljudingång mikrofon; ljudkomponentkabeln måste ha en kontakt med fyra ledare, enligt manualen.

 

Alla tidigare headset jag använt har antingen varit utrustade med USB eller två kontakter; en för lurar och en för mikrofon.

 

Ringde Komplett för att höra om dom har ett headset med denna anslutning; killen hade aldrig hört talas om någon sådan.

 

Jag gillar anslutning med bara en kontakt för att det är enkelt, men var får jag tag på en??

 

Kan någon ge mig ett tips på ett bra headset med denna anslutning. Jag använder headset till Skype, digital-tv, men inte spel.

 

Tacksam för hjälp.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej!

 

Ett headset till iPhonen är det du behöver (eller ett till någon annan telefon med 3.5mm hörlurs/mikrofon-uttag!) :thumbsup:

 

De har nämligen fyra kontakter, de två yttersta går till höger och vänster kanal (+), kontakten näst längst in är "ground" (-) och den längst in är + till mikrofonen.

 

Bild på vanliga hörlurar med 3 kontakter och en kontakt till ett iPhone-headset. http://img.tomshardware.com/us/2007/07/19/how_good_is_apples_wired_iphone_headset/iphone_sized_plug_and_larger_plug.jpg

 

 

Det finns också ett annat alternativ på teknikmagasinet som är en adapter med en kontakt med fyra "kontakter på kontakten" ( :rolleyes:) , likadant som på iPhone-headsetet. Detta ger dig dock möjligheten att koppla in dina egna hörlurar med en 3,5mm kontakt och använda dom.

Länk: http://teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product.html&artnr=265701

 

Problemet med det är att det kanske inte blir så smidigt ändå, dels en sladd från datorn upp till halsen ungefär, sen en till lång sladd vidare till hörlurarna...

 

 

Edit: När jag kollade runt lite på teknikmagasinet hittade jag de här: http://teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product.html&artnr=110536

 

Hörlurar med bra ljud, "fyrkontakts-kontakt" och mikrofon!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 months later...
mattiasaxelsson

jag har tänkt att köpa ett par headset (inte gaming headset), headset för typ en iPoden. har ni några tips jag har, jag har hört att beats by dre dr studio är bra.

 

PS det ska vara overear headset.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...