Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Resa till USA vad bör man tänka på innan avresa


windowsman

Recommended Posts

Hej

 

Funderar på att resa till USA, det är första gången jag reser ditt och undrar med tanke på dom hårda införda reglerna vad man bör tänka på? Hörde att man som svensk medborgare inte behöver ansöka om visum men att man är tvungen att fylla i ett sk ESTA- ansökan via webben nåt annat?

Link to comment
Share on other sites

Eftersom USA hela tiden mixtrar med sina regler är det bäst att du kontaktar ambassaden (det vore ju trist att fastna någonstans pga felaktiga tips här)

 

http://stockholm.usembassy.gov/consulate/noni_visa_index.html

 

ESTA

https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html?_flowExecutionKey=_cDAE4F4B5-F7EA-E337-A219-DDAD80DC344B_k6A1EE523-225B-2932-FAF1-8D68E903C62C

Link to comment
Share on other sites

Dom tillhör ju också dom länder som är ganska hårda på vilka dom släpper in, lilla minsta fel i något papper/visum etc, så fastnar du i tullen direkt.

 

Så som Anjuna säger, kolla med deras ambassad.

 

Lite att läsa ändå.

 

http://stockholm.usembassy.gov/visa-waiver---svenska.html

 

http://www.swedenabroad.com/Page____42652.aspx

Link to comment
Share on other sites

Det är immigrations officeren du träffar först och skall visa dina papper för, svara på samma sorts frågor du redan svarat på i ansökan etc. sedan (om allt är i ordning) kommer man till tullen.

Har du med dig en dator eller usb-minnen, minnes-kort etc. så bör du vara försiktig med vad du har på dessa. Tullen i USA kan kopiera din hårddisk

Krypterad disk/minneskort/usbminne kan också ställa till ordentliga problem.

 

Hyr du bil - vilket är helt perfekt att resa runt i - så kör inte alltför fort, dyrt som stryk i vissa delstater (men tarifferna brukar stå på vägskyltarna) och många bensinstationer i dom större städerna kräver att du betalar först och tankar sedan.

Usa är väldigt kul att resa runt i och mycket trevliga människor.

Lycka till med resan.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...