Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Resa till USA vad bör man tänka på innan avresa


windowsman

Rekommendera Poster

Hej

 

Funderar på att resa till USA, det är första gången jag reser ditt och undrar med tanke på dom hårda införda reglerna vad man bör tänka på? Hörde att man som svensk medborgare inte behöver ansöka om visum men att man är tvungen att fylla i ett sk ESTA- ansökan via webben nåt annat?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Eftersom USA hela tiden mixtrar med sina regler är det bäst att du kontaktar ambassaden (det vore ju trist att fastna någonstans pga felaktiga tips här)

 

http://stockholm.usembassy.gov/consulate/noni_visa_index.html

 

ESTA

https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html?_flowExecutionKey=_cDAE4F4B5-F7EA-E337-A219-DDAD80DC344B_k6A1EE523-225B-2932-FAF1-8D68E903C62C

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Dom tillhör ju också dom länder som är ganska hårda på vilka dom släpper in, lilla minsta fel i något papper/visum etc, så fastnar du i tullen direkt.

 

Så som Anjuna säger, kolla med deras ambassad.

 

Lite att läsa ändå.

 

http://stockholm.usembassy.gov/visa-waiver---svenska.html

 

http://www.swedenabroad.com/Page____42652.aspx

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är immigrations officeren du träffar först och skall visa dina papper för, svara på samma sorts frågor du redan svarat på i ansökan etc. sedan (om allt är i ordning) kommer man till tullen.

Har du med dig en dator eller usb-minnen, minnes-kort etc. så bör du vara försiktig med vad du har på dessa. Tullen i USA kan kopiera din hårddisk

Krypterad disk/minneskort/usbminne kan också ställa till ordentliga problem.

 

Hyr du bil - vilket är helt perfekt att resa runt i - så kör inte alltför fort, dyrt som stryk i vissa delstater (men tarifferna brukar stå på vägskyltarna) och många bensinstationer i dom större städerna kräver att du betalar först och tankar sedan.

Usa är väldigt kul att resa runt i och mycket trevliga människor.

Lycka till med resan.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...