Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Windows loggar ut mig


Nisse

Recommended Posts

Windows 7 loggar ut mig. Verkar som skärmsläkare kommer, det blir svart.

Jag vill inte ha skärmsläkare på och vill inte att bildskärmen eller hårddisken stängs av. Hur fixar man detta?

Link to comment
Share on other sites

Hej,

kontrollera dina inställningar här:

Kontrollpanelen\Utseende och anpassning\Anpassning

 

För energispar inställningar titta här.

Kontrollpanelen\System och säkerhet\Energialternativ

Mvh

Mats H

Link to comment
Share on other sites

Lätt som en plätt.

 

På skrivbordet: högerklicka, välj Anpassa (tyvärr vet jag inte säkert vad allt heter i den engelska versionen av Windows 7, ifall du har en sådan version, men det går lätt att gissa sig till).

 

I fönstret som öppnas, välj "Skärmsläckare" som finns som en ikon i fönstrets nedre högra hörn.

 

Under förhandstittsbilden i det nya fönstret finns en rullista. Den ska vara inställd på "(Ingen)". Klicka på "Verkställ".

Under rullistan i samma fönster kan du klicka dig till inställningarna för energisparningsfunktionerna.

 

Ännu ett nytt fönster öppnas. Beroende på vilken energiinställning du har markerad (vanligast är "Balanserad"), klicka på "Ändra schemainställningar" för det alternativ du har markerat.

Här kan du nu ställa in efter hur lång tid din bildskärm ska stängas av, respektive efter hur lång tid din dator ska ställa om sig på strömsparningsläge.

(Om du inte vill att något eller någon av dessa ska inträffa, sätt den/de önskade inställningarna på "Aldrig". När du är klar, välj "Spara inställningar".

Link to comment
Share on other sites

Guest Olle Munter

Finns väl inget som krånglar så mycket, som energisparinställningar för datoranvändare. Dessa finesser använder jag mig aldrig av på någon dator. Numera startar datorena så snabbt, att det inte lönar sig värstens med att låta en dator stå på dygnet runt, med en inställnigar, som först stanger skärmen och sedan försätter övriga delar i viloläge. Dom flesta datorer startar på ca minuten, så därför använder jag bara den enklaste formen av en skärmsläckare, om de datorer jag använder står på, annars stänger jag av dom. Mitt val på inställnigrna, är som sagts ovan i sista stycket "Aldrig"

Så mitt råd blir, använder du inte datorn stäng av den och under natten kan också strömmen från väggen brytas, enär datorer precis som allt annat, drar ström, bara kontakten sätts i väggen.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...