Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Musproblem - Tappar kontakt med datorn


miii

Recommended Posts

Hej!

 

Sitter på min laptop som jag använder en minimus på. Problemet är att minimusen på senare tid har börjat spöka lite, då den stup i kvarten tappar kontakt med datorn. Musen fungerar drar fortfarande ström via usb, men det verkar som windows har svårt att använda musen. Jag har testat att avinstallera musen via enhetshanteraren utan framgång.

 

Det är inte uteslutet att det är ett hårdvaruproblem, men jag tror det handlar om ett mjukvaruproblem, då jag i princip samma problem på en tidigare mus. Då blev det nyköp, men vill helst skippa köpa ny mus igen.

 

Är det någon som har något tips på hur jag kan fixa detta problem?

 

Tack på förhand!

Link to comment
Share on other sites

Märkte nu att problemet blev lite mer komplicerat än jag trodde. Har nämligen märkt att musen tappar kontakten när man lyfter på den (lasern tappar kontakt med underlaget?).

Link to comment
Share on other sites

Jag har testat ominstallera, uppdatera drivruter m.m. utan framgång. Att det skulle vara skit i laserhålet är tyvärr inte orsaken.

 

Det konstiga är att musen bara (nu på slutet) bara lyser ibland. När den väl lyser fungerar den felfritt, men så fort jag lyfter musen eller nåt så slocknar den.

 

Alltså det känns skitskumt då den bara fungerar i vissa lägen. Det räcker att jag lyfter på musen så slutar den fungera.

 

Det känns som ett hårdvaruproblem (glapp?) men det vore en lättnad om det var ett mjukvaruproblem (så man slipper köpa ny).

 

Tack för svar förresten!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...