Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Filer hittas inte


Skiren

Recommended Posts

Jag har ett märkligt problem som jag inte kan sätta fingret på om det har med office eller windows att göra. Då jag mest jobbar med officepaketet är det därigenom jag upptäckt det.

 

Datorn verkar "glömma bort" filer, inte kunna hitta dem, osv.

 

Som exempel kan jag via diino ladda ned och skriva över några pdf-filer.Går jag sedan in i utforskaren för att öppna dem så finns bara den gamla där(datum har inte ändrats heller). Trots att jag lagt i rätt mapp och valt skriv över.

 

Ännu ett exempel: Jag lade in några bilder från kameran som jag skulle maila iväg. lade dem i en lämplig mapp i utforskaren för sorteringens skull. Väljer sedan bifoga fil i outlook 2007, men då finns inte den mappen eller de filerna att hitta. Jag gör om och flyttar bilderna till skrivbordet men samma sak händer igen. Jag kan dock utan problem öppna och titta på bilderna.

 

tredje exempel: Idag skulle jag skriva ett brev till några hyresgäster från en färdig mall i Word. I helskärmsläge ser man företagslogotypen samt autodatumet, i utskriftslayouten syns inte bilden och datumkommandot fungerar inte? Vid utskrift ser allt dock normalt ut.

 

Det är precis som om datorn har två delar som ibland inte kommunicerar med varandra. Ena delen har en fil och den andra fattar inte att den ens finns.

 

Jag har aldrig varit med om något liknande och vet inte ens vart man ska börja felsöka.

Någon som har nått tips?

 

Det är en bärbar compaq med vista home basic.

Link to comment
Share on other sites

Update!

Fick tips om att köra memtest och lite diskkoll. Men inget av detta gav något. Finns det ingen som har minsta clue om vad det kan vara?

Link to comment
Share on other sites

Om du trycker på F5-tangenten när du tycker att Utforskaren/Datorn visar fel innehåll, uppdateras det då till rätt innehåll?

Link to comment
Share on other sites

Kort svar NEJ.

I de fall när jag laddat ned filer från Diino har jag testat detta fram och tillbaka. Är så sjukt skumt detta.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...