Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Test: Mobilt bredband från tre med kontantkort


esd

Recommended Posts

Mobilt bredband från tre med kontantkort som bara kostar när du använder det är lätt, snabbt och billigt!

 

Har du som jag funderat över att skaffa mobilt bredband men sedan har det inte blivit av för att du inte har någon lust att betala 300 kronor i månaden när du ändå bara behöver använda det en vecka på sommaren. Nu finns det mobilt bredband även för oss som är beroende av internet men bara resor bort någon vecka per år – Mobilt bredband med kontaktkort!

 

Det kostar när du köper det i affären, 399 kr på Clas Ohlson och då ingår en veckas fri surf sen kostar det 29 kr för en dag, 99 kr för en vecka eller 299 kr för en månad. Du betalar alltstå bara för det när du r använder det t.ex. om du ska resa bort en vecka så betalar du bara för den veckan. Men hur snabbt är egentligen ett sådant här billigt mobilt bredband? Det visar sig att det är tillräckligt snabbt för att klara av det mesta, i alla fall i Göteborgs centrum.

 

3,6 mbit/s är den teoretiska maxhastigheten och den hastigheten kommer vi såklart aldrig upp i det snabbaste vi lyckades komma upp i var 2,8 mbit/s vilket är mycket väl godkänt även om det var i Göteborgs centrum där täckning är perfekt. Men vad kan man göra på internet med en medelhastighet på 2,4 mbit/s, det visar sig att man kan göra väldigt många saker! Att kolla på Youtube var inga problem till och med de högupplösta filmerna på Youtube flöt på bra, 1080p var inga problem vilket är väldigt imponerande!

 

Att strömma musik från nätet var inte heller några problem men tyvärr så kunde vi inte testa om det fungerade med Spotify eftersom det programmet inte ville starta. Men musiksajten Grooveshark var det inga problem att strömma musik från, knappt några laddningstider alls och det flöt på bra hela tiden. Vi testade såklart hur den klarade vanliga webbsidor också och det var inga problem alls aftonbladet laddade på bara några sekunder.

 

Det här mobila bredbandet är något jag verkligen rekommenderar för dig som inte reser så ofta men ändå vill ha med dig internet. Det är snabbt, billigt och lätt att använda! 399 kr kostar det i startavgift och sen kostar det när du använder det och du kan köpa det på t.ex Clas Ohlson, 3 mobilt bredband med kontantkort heter paketet.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Vill bara påpeka att telenor stryper din hastighet fast dom ger sken av att du kan surfa hur mycket du vill. Å ännu värre är ju att eftersom dom ger sken av att du får en OSTRYPT uppkoppling så har dom inte några siffror när dom stryper utan dom väljer det själva

Så alla vet vad dom får när dom köper telenor mobiltbredband kontant

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
drivrutiner.net

Vi har fått en bedömning på 3:s mobila bredband och det var inte så där jättebra.

"Sitter just nu ute på Bohus-Malmön (Skräddarviksvägen 7, Bohus-Malmön, Sverige)och är ansluten via 3Bredband Plus. Modem: MF680.

Mycket ojämn hastighet. Varierar från 1kbit/s upp till 3Mbit/s(!) Tyvärr ligger hastigheten för det mesta ganska lågt. Även stor variation under dagen."

Se mer på http://bredbandsbloggen.se/3-mobila-bredband

Telenor får lite bättre omdöme se http://bredbandsbloggen.se/telenor

Telenor köpte ju tele2:s master ute på landet utan att tala om det för kunderna. Ser ut som om många av dessa struntar i att tillgodose kundernas behov.

Nej det är långt kvar innan vi kan använda mobilt bredband på riktigt.

Link to comment
Share on other sites

Den här recensionen är gamal och saker kan ha ändrats.

 

Sen att säga att alla mobila bredband inte går att använda kan man inte göra. Köper du det bästa mobila bredband som finns så kommer du få ett bra mobilt bredband som fungerar.

 

Sen jag använder fortfarande det här mobila bredbandet och det har inte gett mig några problem alls. Det fungerar perfekt i Göteborg, Oxelösund och i Lofsdalen som är ett fjäll ute i de Svenska skogarna. Några fler ställen än så har jag inte direkt testat det på.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...