Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Alexa

Slapp inställning till lösenord

Rekommendera Poster

Lösenord är ett problem. Ett lösenord, som är svårknäckt är också svårt att komma ihåg. Och att ha lösenordena uppskrivna ökar risken att de kommer i fel händer om du inte förvarar dem säkert (i bankfack). Och om det är möjligt att begära ett nytt lösenord är det vanligtvis lätt för en hacker att göra det.

Lösenord till webbsidor, som inte använder https, sänds okrypterade över nätet och kan lätt avlyssnas. Så bra lösenord ökar inte nämnvärt säkerheten.

Ett alternativ till lösenord är nycklar. De är säkra så länge de hanteras omsorgsfullt så att ingen utomstående får tillgång till den privata nyckeln.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

De flesta försök som görs för att komma åt lösenord som används i en dator är ute på internet , en trojan i datorn eller en stulen bärbar dator och i dessa fall gör det inget om man har lösenorden uppskrivna på en lapp i plånboken.

Ett sätt att hantera lösenord på ett enklare sätt är att använda ett program för det, t ex KeePass. Då behöver man bara komma ihåg ett enda starkt lösenord för att låsa upp det programmet och sedan har man sina lösenord åtkomliga i det.

Många har lättare att komma ihåg en mening än ett lösenord, t ex "jag älskar min vackra hund Lisa och vi bor på Storgatan 15" kan bli lösenordet "JämvhL+vbpS15", vilket är ett starkt lösenord.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vill samtidigt tipsa om att att läsa och reflektera i mitt blogginlägg i "Allt möjligt i Stora drag" om ni inte redan läst den.Stort flin Där tar jag upp lösenord i mitt senaste inlägg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Helt off-topic

@NikonL100
Jag såg att din blogg var helt ny. Är du medveten om att bloggarna kommera att försvinna när forumet flyttas över till den nya plattformen? Står lite här:
http://pcforalla.idg.se/2.5665
så om du vill börja blogga mer så är det kanske bättre att göra det här:
http://blogg.idg.se/

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...