Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Koppla in monitor till moderkort?


Jesper, 16

Rekommendera Poster

Har ett grafikkort med 2 skärmanslutningar (DVI-D) och använder båda.
Undrar om de e möjligt att använda sig av de lediga skärmanslutningarna på moderkortet för att koppla in en tredje skärm?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nej detta kommer inte att fungera. Bildskärmsporten på moderkortet fungerar inte så länge som du har ett grafikkort inkopplat. Den är en del av ditt interna grafikkort, som i färdigbyggda datorer är en backulösning om ditt grafikkort går sönder.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det kanske kan gå beroende på vilka grafikkort du har, om båda grafikkort stödjer crossfire/sli så ska du kunna utnyttra båda dina grafikkort.

Om du har helt "vanliga" grafikkort men ändå vill ha yttligare skärm så finns den en manick (minns inte vad den heter) som gör att du har två skärm ingångar inkopplade i den och den in i själva porten på grafikkortet. det du gör är då att du skickar ut en breeed bild via den utgången som då splittas till två skärmar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Beroende på moderkort kan du mycket väl använda det integrerade grafikkortet för en tredje skärm!
Om ditt moderkort har inställningen "Surround view" i BIOS som inställning för det integrerade grafikkortet går det att använda grafiken förutom det du sätter i extra.
Genom förfarande av att aktivera det integrerade grafikkortet och sätta det i "Surround view" kan du expandera ditt skrivbord. Kloning, det vill säga visa samma bild på båda skärmarna, blir lite svårare, om ens möjligt.

Du behöver inte aktivera CrossfireX eller HybridSLI heller.

De flesta moderkort av nyare slag med integrerad grafik kan visa bild på VGA/DVI eller VGA/HDMI (om sådana anslutningar finns) samtidigt. De kan dock ej (de är ännu idag extremt sällsynta) visa bild på DVI/HDMI samtidigt.

Jag föreslår att du aktiverar BIOS och kikar under fliken "Advanced" och "Integrated Perepherial" för att se om du kan hitta inställningarna för ditt integrerade grafikkort där.

Behöver du ytterligare hjälp, ange vilket moderkort du har så skall jag se om jag kan hitta inställningarna för dig.


Redigering är ett litet tillägg om CrossfireX och HybridSLI.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...