Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Varför startar datorn inte?


bluefox_00

Recommended Posts

Har en gammal vice dator från 2002 som jag försöker få igång, allt funkar som det ska tills xp sidan har laddats klart och windows inloggningsmenyn ska komma upp då startas det helt plötligt om. Detta upprepas just på samma ställe hela tiden, någon som vet vad det kan vara för fel?

Mvh
Link to comment
Share on other sites

du få nog prova med felsäkerhets läge först går det inte kan du prova på last known good configuration läge.

Link to comment
Share on other sites

Uppstod felet efter att du gjort något med den? Inträffade det efter att du installerat ny hårdvara eller bytt skärm?
Orsaken till ditt fel kan bero på många saker och det är viktigt att du berättar om vad som gjorts med den strax innan den började med sitt beteende.

En uppdatering till XP kan orsaka ett sådan här fel. Då kan det lösas genom att starta datorn i "Felsäkert läge" och installera den där. Det kan vara en drivrutin som är felinstallerad och orsakar en "krock" i systemet när det är på väg att starta.
Det kan också vara hårdvara som inte får rätt instruktioner när Windows skall starta upp skrivbordet. Även Windows i sig kan vara skadat i sitt filsystem.

Kan du återkomma med uppgifter om vad du gjort med datorn innan felet uppstod?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jag håller med de andra om att det kan vara en bugg i start filerna. Allternativt starta i felsäkert läge men det hjälper inte i längden.

Bäst är det att installera om utan att formatera, så slipper du tappa alla filer, eller använda Linix från en CD skiva och flytta alla dina filer du vill spara till en USB eller annan disk och sedan formatera och installera om allt.

Klart är det att det inte är en hårdvaru-problem.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...