Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Begränsar routern ned-hastigheten


kallekall

Recommended Posts

Hej, jag tänkte köpa en ny router (eftersom min gamla har gått sönder). Jag har hört att routrarna inte klarar hur snabbt som helst i ner-/upphastighet. Jag har precis skaffat 100/10 via fiber och vill självklart få ut maximal hastighet, samtidigt bor jag ihop med en kompis och vi tänkte köpa billigaste router som är möjligt för att sen sälja (alt. att ena köper loss den om någon av oss skulle vilja ha den) när vi flyttar isär. Jag undrar därför om jag kan köpa vilken billig trådlös router som helst eller hur det funkar

Tacksam för svar
Johannes

Link to comment
Share on other sites

Du bör köpa en router som klarar Gb-LAN för att inte tappa hastighet. Köper du en billig router som har 10/100 - LAN kommer du att märka att att routern tar ned hastigheten.

Link to comment
Share on other sites

De flesta hemmaroutrar klarar inte 100 Mb/s  melan WAN och LAN. Gb/s LAN är ingen garanti för att routern klarar 100 Mb/s mellan WAN och LAN.

Link to comment
Share on other sites

Man får titta på vad routrarna har för Throughput (genomströmningshastighet) WAN - LAN. Här är de 23 som enligt prisjakt har minst genomströmningshastigheten 100 MBit/s:
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=386#rparams=k=s47941786
Fast de allra billigaste där är väl tveksamt om prisjakt har rätt uppgifter för, åtminstone Zyxel-routern där hade ju bara anslutningar som klarar 100 Mbit/s och då är det ju tveksamt om genomströmninghastigheten verkligen kan vara 100 Mbit/s i praktiken.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...