Just nu i M3-nätverket
Jump to content

HDMI-kabel till mediahårddisk


Amazonite

Recommended Posts

Jag har en Argosy mediahårddisk som har stöd för HDMI men tyvärr så följde inte en HDMI-kabel med paketet. Så jag tänker köpa en HDMI-kabel för bättre bild...
Jag har hittat en som har guldplätering (minst viktig), trippelskärmad, kategori 2 (can carry a signal with a pixel clock greater than 74.25 MHz) och bara 2 m lång samt ligger på ett pris runt hundringen: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=373109
En person har lämnat ett omdöme som låter bra. Ser någon någon nackdel med denna HDMI-kabel? Något den saknar som är bra?

Link to comment
Share on other sites

När det gäller kablar som överför digital signal kan du använda nästan vilken kabel som helst som är ämnad för detta. Det finns de som hävdar att bild och ljud blir sämre med en "dålig" kabel och föreslår monsterkablar och Supra-kablar.
Inom den digitala världen finns det så mycket felkorrigeringsfuntioner så problemen är inte av samma dignitet som inom den analoga världen.
Tappar man en etta eller nolla så fixar felkorrigeringskretsarna att återskapa dem.

Kvalitén på kablarna skiljer sig mest i deras material. Inom både ljud och bildvärlden har det gjorts tester med experter inom områdena. I varje test visar det sig att det är extremt svårt att skilja på billiga kablar och dyra kablar. Skillnaderna är så små att expertisen också tar "fel" kabel.

Den kabel du valt fungerar säkerligen utmärkt. Priset är lagom och kabeln verkar hålla bra kvalitet. Du tänker inte koppla in och ur den hela tiden och då räcker den mycket långt.
Vad jag kan förstå skall du ha en kabel som är 2 meter. Du kan med fördel använda någon av de två som jag länkar till. Den dyrare av dem har lite bättre kontakter och kabeln har ett extra skydd, i nylonväv. Båda kablarna ger perfekt bild och ljud. Jag använder båda varianterna bara för att påvisa att skillnaderna är obefintliga när det gäller signalöverföringen.

För egen del känns den med de bättre kontakterna och nylonväven lite stabilare men som sagt, inte kopplar jag i och ur kablarna hela tiden jag heller. :-)

Billigare varianten:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=310803

Dyrare varianten:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=383000

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...