Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Anti-Malware


Attas

Recommended Posts

Ser att Anti-Malware är bortplockat från "20 bästa gratisprogrammen just nu".
Undrar, behöver man Anti-Malware om man har Spybot Search & Destroy?

Link to comment
Share on other sites

Enligt min erfarenhet så är Malwarebytes Anti-Malware (MBAM) mycket bättre än Spybot S&D när det gäller att få bort de skadliga program som har varit i omlopp de senaste två åren.

Har MBAM över huvud taget någonsin varit med i Programbanken?
Listan som kallas "20 bästa programmen" har underrubriken "Här samlar vi på redaktionen våra favoritprogram just nu". Det gör ju urvalet väldigt subjektivt och ett program som är väldigt duktigt på att ta bort skadliga program behöver ju inte ens något på redaktionen ha provkört. De listar ju en brandvägg (ZoneAlarm) och ett antivirusprogram (PC-Tools) som inte tillhör toppskiktet t ex.
http://pcforalla.idg.se/2.4517

Link to comment
Share on other sites

Ok. Jag vill ju ha så lite som möjligt installerat på datorn, men ändå så pass att det är säkert. Ska jag ta bort Spybot om nu MBAM har samma funktion och är bättre? Jag menar, varför två program när ett klarar det.

Link to comment
Share on other sites

Spybot S&D har ju sin realtidsfunktion med SDHelper, TeaTimer och immuniseringen, vilket är funktioner som MBAM inte har i gratisvarianten så jag tycker att de kompletterar varandra.

Har du ont om hårddiskutrymme? För det är ju det enda som MBAM påverkar eftersom det inte är igång annat än när man skannar med det.

Link to comment
Share on other sites

Ont om och ont om. Beror på hur man ser det. Av min natur vill jag inte ha mer "skit" än jag behöver. Hårddisken är på 60 GB (55,8) och av det är 29,3 GB upptaget, och av dessa 29,3 GB är ca 12 GB eget material, dokument, bilder, ljudfiler m.m.
Jag håller inte på med spel eller samlar på DVD-filmer så jag behöver inte en 500 GB hårddisk. Har klarat mig på denna i 5 år.
Men som sagt, jag vill inte ha mer skit i datorn än vad jag verkligen behöver. Jag behåller i alla fall både MBAM och Spybot.

Image2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...