Just nu i M3-nätverket
Jump to content

punbb "gadget"


esd

Recommended Posts


Till min hemsida så använder jag punbb som forum: http://punbb.informer.com/index.php

Nu skulle jag vilja på förstasidan på min hemsida ( http://www.eephoto.se ) kunna visa de senaste ämnena som är skapade på forumet.

Någon som vet om det finns någon slags "gadget" som gör det?

Här är mitt forum som jag vill visa de senaste ämnena från: http://eephoto.se/forum/
Link to comment
Share on other sites

Stötte på ett problem. För att man ska kunna inkludera rss flödet så ska man använda en php include tagg, för att läsa in filen extern.php.

I mitt fall så måste jag använda en absolut länk till extern.php filen. Men det verkar som att mitt webbhotell (binero) har stängt av möjligheten att använda absoluta länkar i php include taggar.

Jag har skickat ett mejl till dom för att fråga om det verkligen är så men jag tror att dom har stängt av den funktionen av säkerhetsskäl.

Så någon som har en ide på hur jag skulle kunna läsa in extern.php filen utan att använda en php include tagg?

Link to comment
Share on other sites


Fick svar från Binero nu och det ska fungera med absoluta sökvägar. Så jag får göra lite felsökning sen¨återkommer jag med resultatet.

Link to comment
Share on other sites

Det var tydligen en inställning Binero var tvungna att göra för att det ska fungera.

Men det verkar ändå inte fungera som det ska. Kolla här ( http://www.eephoto.se/ ) längst ut till höger precis under batteriinsamlings gadgeten.

Någon som har en ide om varför det står en sådan text där när den ska visa senaste forum aktiviteten?

Link to comment
Share on other sites

Fixade problemet själv, det var tydligen så att jag hade läst guiden för en äldre version av forumet och då fungerade inte den koden med min nyare version.

Nu fungerar det bra men än så länge är det inte särkilt snyggt.

Link to comment
Share on other sites

Om man kollar på min hemsida http://www.eephoto.se där de senaste forumhändelserna visas så kan ni se att den har problem att visa åäö rätt.

För att åäö ska visas rätt så lägger man in en lite kodrad i sina filer (kan inte skriva in ett exempel för det gillar inte det här forumet). Jag har gjort det men åäö visas fortfarande inte rätt

I övrigt så har forumet inga problem med att visa åäö.

Någon som vet vad som kan vara felet här?

Link to comment
Share on other sites

Om jag bytte till teckenkodningen Unicode i webbläsaren så blev forumhändelserna rätt men alla andra å, ä och ö på sidan blev fel. För övrigt så verkar sidan vara i ISO 8859-1. Jag tror att det vanligaste är att man använder Unicode (UTF-8). Forumet verkar använda UTF-8.

I forumet:
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"

På webbsidan:
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"

Link to comment
Share on other sites

Ok, tänkte aldrig på vad forumet använde, annars så brukar det inte spela någon roll vilken man väljer men jag ska se till så att alla använder utf-8.

Link to comment
Share on other sites

Det verkar som att den inte gillar när man blandade dom två olika standarderna. Nu blir jag tyvärr tvungen att ändra till utf-8 på alla sajtens sidor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...