Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hjälp att installera Redhat Linux 7.1


Nisse

Recommended Posts

Hur installerar man Redhat Linux 7.1? Vad gör man först? Vill ha en kort beskrivning, steg för steg. Nån som vet bra Linux hjälp site på svenska? Funkar Windows 98, Windows 2000 på samma dator som Redhat Linux? Är det meny i Redhat Linux som kollar vilka operativsystem datorn har? Vilka språk är det i Redhat Linux? Är det engelska bara? Har den svenska också? Hur fungerar internet på Redhat Linux? Jag har telia adsl.

Link to comment
Share on other sites

Jag har tyvär inte tid eller kunskap för att göra en steg för steg beskrivning. Det mesta flyter på när man väl har startat, en installation av linux är idag inte mycket svårare än en installation av windows.

 

Det finns olika versioner av RedHat. En jämförelse mellan dessa ser du på länken nedan, antar att Standard versionen är den som är gratis.

 

http://www.redhat.com/products/software/linux/rhl_compare.html

 

Ska du ladda ner det ? - Om du ska det så står det hur man går till väga på länken nedan.

 

http://www.redhat.com/apps/download/

 

Tycker att detta verkar vara en sida med en ganska bra beskrivning i hur man kommer igång och vad man behöver. Ex. Om man ska ladda ner en ISO version lr rpm paketen.

 

http://www.redhat.com/download/howto_download.html

 

Win98 och win2k fugnerar samtidigt som linux, installera dock inte win98 först då det brukar försvåra uppstarten av de andra operativsystemen. Det följer med ett program i linux som fixar detta, finns även program till win98 och win2k. Det finns hur många tutorials som helst om detta - du borde även hitta en del genom att söka på detta forum.

 

Telia ADSL fungerar med Linux, det är dock en del inställningar som måste göras. Finns säkert flera på detta forum som kan hjälpa dig med det när du kommer dit.

 

Tjoff

[inlägget ändrat 2001-08-13 15:05:12 av tjoff]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...