Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Processorer och andra spörsmål inför mitt nya laptopsköp


Rammis

Recommended Posts

  Hej!

Jag behöver verkligen råd inför mitt nya dator köp. Mina krav är att den ska orka med online spel typ World of warcraft. Surfa, Facebooka ladda ner, bränna och kolla på filmer och annat. Windows 7 och 17 tums skärm.

Jag har blivit föreslagen en HP Pavilion DV72-135eo för 10990:- (9990 på nätet) på El-giganten som också tycks vara den enda som säljer just den här modellen. http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbara-datorer/PADV72135EO/hp-pavilion-dv72-135eo?Selected=Specifications#tProductTabcontent Processor Intel Core 2 Duo Mobile P7350RAM 4096 (gärna utbyggbar)ATI Mobility Radeon HD4650Dedikerat grafikminne 1024

Enligt säljaren så var just den här processorn bäst för spel (om jag inte vill betala ännu mer förstås) och 2:an mellan Core och Duo var viktig. Å andra sidan så skulle windows 7 ingå också och jag talade inte om en uppgradering.

 Ja som ni märker så är jag ju ingen stjärna direkt J men är det här för mycket eller kanske för lite för det jag vill göra med min dator? När jag för söker jämföra med andra datorer så är det ju alltid ett annat grafikkort eller nummer på processorn. Hur ska jag tänka? Vad är viktigast?Vikt, batteri och hårddiskens storlek är inte så viktig då jag mest använder datorn hemma och har extern hårddisk som komplement. Sedan undrar jag också om det verkligen är idé att köpa en dator med Vista och uppgradera till Windows 7? Är det inte bättre att ha en ?ren? 7:a? Jag skulle bli jätte tacksam för input i dessa frågor. 

Ramona

Link to comment
Share on other sites

Jag är ingen expert men lite tips kan du väl få i alla fall.

Det är klart att det är smidigare att få Windows 7 installerat från början än att betala några hundra kronor i administrationskostnader mm och behöva göra installationen själv.

När det gäller spel i allmänhet så är grafikkortet väldigt vikigt, viktigare än processorn, men online-spel brukar inte ställa lika stora krav. Men jag vet inte exakt vad just dina spel ställer för krav. Vad har du idag när du spelar och vad är det för problem?

Enligt prisjakt så verkar det som att Elgiganten har satt bindestrecket på fel ställe och den korrekta beteckningen ska vara DV7-2135eo och den finns på ett till ställe för 1000 kronor mindre:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=459028

Här finns det genomgångar av olika bärbara http://www.notebookreview.com/

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...