Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
tyson1977

Grannen Får Straffet?

Rekommendera Poster

Jag undrar om jag skulle kunna koppla upp mej på grannens trådlösa nätverk skulle ipred polisen kunna identifiera min dator eller får grannen ta hela smällen!?

Kan inte det här med ip adresser men tror att varje data har egen ip

RÄTT??

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du använder i så fall din grannens IP. Varje bredbandsabonnemang har en ip-adress. En ip-adress är som ett telefonnummer. Varje dator har en egen mac-adress som är nätverkskortets nummer.

Man skulle lyckas kunna få tag i att det är du som använder hans Internet det främst beroende på vad du kallar din dator.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst ollemunter

Prata ihop dig med grannen, så kan ni ha nytta av en konspiration. Du laddar ner genom hans nät och sedan kan du enkelt kopiera det du laddat ner till honom eller så laddar du också ner det han vill ha och myndigheterna står där med lång näsa.

Jag vet dom som gör så här, både utan att ha kontakt med nätets ägare och med dennes vetskap.

Trots alla skriverier så har ännu ingen privatperson åkt fast för någon enstaka nerladdning, efter den 1:a april i år.

De som är åtalade och åkt fast, har haft stora mängder film och musik på servrar, som man kunnat ladda ner ifrån.

Det var en rektor från Västerås som för ett par år sedan gick ut och erkände att han laddade ner ibland och han blev åtalad. Han erkände ju själv när han gick ut i media.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

"Du laddar ner genom hans nät och sedan kan du enkelt kopiera det du laddat ner till honom eller så laddar du också ner det han vill ha och myndigheterna står där med lång näsa."
Om polisen beslutar sig för att din granne är misstänkt så kommer de att beslagta grannens alla datorer, router etc. Om de hittar spår av något program, film etc som kan inte verkar vara lagligt köpt så åker grannen dit. Det lär ju inte hjälpa att det är kopierat från någon annan som har använt samma router.

"Varje dator har en egen mac-adress som är nätverkskortets nummer.

Man skulle lyckas kunna få tag i att det är du som använder hans Internet det främst beroende på vad du kallar din dator."
Det kan mycket väl finnas spår av då t ex tyson1977s dators MAC-adress i grannens router och datorer och sedan är det bara att lyssna av nätverkstrafik som "hörs" i grannens lägenhet och då lär man ju märka att där finns en dator med den MAC-adressen i närheten och sedan är det ju bara en tidsfråga innan man har lokaliserat i vilken lägenhet den datorn finns.

Sedan ska man inte glömma bort att grannen kanske är datorkunnig och håller det trådlösa nätverket öppet för att kunna spionera på sina grannars datortrafik, stjäla lösenord etc.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst ollemunter

Det är nog ovanligt ändå, att någon skulle torska på det sättet, men att enas om en internetuppkoppling, är det säkert många som gör. Det blir iallafall billigare om inte annat.

Några enstaka fall av intrång, görs säkert, men dom som har nätverk idag, tänker nog på att skydda sig.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...