Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ingen bild från datorn


hane

Rekommendera Poster

En vån till mig har problem med sin dator. Det kommer ingen bild på skärmen när den startar. Vi har provat att ansluta skärmen till en annan dator och då kommer det bild, så skärmen är det ju inget fel på. När datorn startar så låter den som vanligt att hårddisk osv surrar. I högtalarna hördes också windows startljuden i början när hon startade om. De senaste starterna har det varit tyst i högtalarna. Man misstänker ju att det är grafikkortet som är paj. Men kan det vara något annat i datorn som krånglar? Kan man kolla på ett någorlunda enkelt sätt att det är grafikkortet som är trasigt. Det är inte så roligt att skena iväg och köpa ett nytt grafikkort och sen funkar det ändå inte. Datorn är drygt tre år gammal. Är det nån som har nåt tips?
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har ni möjlighet att flytta grafikkortet till en annan dator eller ett annat grafikkort till den här datorn?

Fast om inte Windows-ljuden hörs längre så kan det ju vara nätaggregatet som åldrats och inte orkar med att strömförsörja allt i datorn eller moderkortet som är dåligt. Hur gammal är datorn?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vi provade att sätta in ett annat grafikkort i datorn men då funkade den inte heller. Det kan ha berott på att det andra grafikkortet hade en extern strömförsörjning som vi inte kunde koppla in. Så vi vet inte om det var därför det inte kom nån bild eller om det var ett problem med datorn. Kan man använda ett grafikkort med extern strömförsörjning utan att plugga in den?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om grafikkortet är gjort för extra strömförsörjning så behöver det nog den strömmen för att fungera bra. Dessutom så är det troligen så att då kommer belastningen att öka ändå mer på nätaggregatet så om det redan är svagt så fungerar datorn ändå sämre.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...