Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Jag vill ställa om grundinställningen i Word. Går det?


Suz

Recommended Posts

Jag menar så här: När jag öppnar ett nytt Word-dokument så får jag automatiskt Calibri (Brödtext) som teckensnitt 11 punkter och svart text. Sen får jag mycket irriterande en inställning som göra att när jag trycker på ?radbytartangenten? (hjärnsläpp) så hoppar markören inte till nästa rad utan hoppar över en rad. När jag högerklickar och går in i ?Stycke? under ?Avstånd? så har jag ?Efter:? 10pt och under ?Radavstånd? ?Flera? och under ?Vid? 1,15. Jag vill inte ha det så. Jag vill automatiskt ha tex Comic Sans, 14 punkters blått som skrift när jag öppnar dokumentet och så vill jag att det bara ska hoppa till nästa rad när jag trycker på ?radbytartangenter?. Kan jag på nåt vis ställa in nån stans hur jag vill att mina dokument ska öppna sig?

Tackar på förhand
Link to comment
Share on other sites

Välj radbrytning, tecken och sånt som du vill ha. Klicka sedan på Ändra format i fliken Start och välj Ange son standard.

Link to comment
Share on other sites

Efter en tidigare formatering av datorn så varje gång jag öppnar Word så är > Åtgärdsfönstret (vid höger sida) med. Det var inte så tidigare. Hur tar jag bort detta?


Image1.jpg
Link to comment
Share on other sites

A7043VMS190

Är det inte så här man gör i Word, att man klickar på format, tecken, och sedan ställer in teckensnitt och storlek och som man vill ha det och sedan klickar på standard och sedan sparar ändringarna så får alla nya dokument dom inställningarna

Link to comment
Share on other sites

Tack för hjälpen. Fick inte Alexas tips att funka men det kan vara handhavandefel, det vet jag inte men när jag gjorde som A7043VMS190 föreslog så funkade det. Tack båda för hjälpen.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...