Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

dynamisk disk under xp home


agmaz

Rekommendera Poster

Jag hade en massa krångel med datorn och köpte en ny hd. När jag skulle installera den fanns inget alternativ vid formateringen som jag upptäckte mer än skapa volym (inga partitioner ..). Det gick bra under XP pro så jag backuppade allt dit.
Nu har jag köpt nytt moderkort och installerat XP home på en annan disk i stället. (Pro-licensen gällde förinstallerat på Siemensdatorn med deras moderkort.)
Men nu kan jag inte hitta den nya hd´n.
I Diskhantering under Administartionsverktyg hittas en Dynamisk disk (som kategoriseras som främmande) och alternativet är att "konvertera till standarddisk".
Jag har fyllt hd´n med hela min backup och befarar att detta kommer att radera filerna.
Finns det något sätt att rädda dem ? 
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Konvertera låter ju inte bra.

För att fixa till skadade partitioner så kan man använda programmet TestDisk, som finns t ex på Ultimate Boot CD http://www.ultimatebootcd.com/ , Exton Defender Super Rescue System http://linux.exton.net/content.php?content.128 och System Rescue CD http://www.sysresccd.org/ Kräver dock en del datorvana.

Du kan se om filräddningsprogram kan återfinns filerna fast partitionen inte fungerar. Här är tre gratis filräddningsprogram som IDG har testat:
http://www.idg.se/2.1085/1.141401
Ibas rekommendation (återställer bara en fil gratis, men man kan se allt vad den kan återställa):
http://www.ibas.se/ontrack-datarecovery/easyrecovery/
Ett tips till på betalprogram:
http://www.idg.se/2.1085/1.205239/dataaterstallning-for-den-efterkloke

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 months later...

Jag hade samma problem, dock finns det ett kanonprogram som heter Easeus data recovery wizard professional som man kan köpa.

Med detta underbara program kan man återställa filer från kraschade hårddiskar eller från hårddiskar som finns men som har fel format, som i detta fallet att det är en dynamisk disk. Du väljer helt enkelt vilken disk programmet ska söka upp filer från och sen kan du göra en backup av dessa filer och spara på en annan hårddisk, exempelvis C:

Därefter kan man lugnt gå in i diskhanteraren och konvertera disken till standardformat och formatera den och sen flyttar man helt enkelt tillbaka alla filer och vips så har man en fungerande dator med alla hårdiskar igen.Stort flin



Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...