Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Systemåterställning


kiwi01

Rekommendera Poster

Jag har försökt återställa datorn till en tidigare tidpunkt i systemåterställning men det fungerar dåligt. Jag ville backa en 3-4 veckor då jag vet att allt var ok, provade många olika datum , körde återställningen och fick som svar: datorn kan inte återställas till (datum) systemkontrollpunkt". Varför inte?
Till  slut, när jag valde 21 april så gick det att genomföra. Men det löste inte mitt problem som är att när jag stänger ner alla program så kommer det upp ett litet fönster med
PC-Checkup på det blåa fälter som följs av  Invalid data type for ". Det är bara att klicka OK på det för att det ska försvinna men rätt onödigt att få upp det varje gång. Har inte en aning om vad det står för.
Har både installerat och avinstallerat ett antal program samt kört diverse rensning - Evonsoft Computer repair och Speeditup - under de senaste veckorna.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ok Ulf - hur ska jag göra då, om du vill vara vänlig och förklara.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är en del som har skirvit in synpunkter om Evonsoft Computer repair på
http://www.mywot.com/sv/scorecard/evonsoft.com
och om Speeditup på http://www.mywot.com/sv/scorecard/speeditupfree.com
Jag tycker inte att det verkar vara program som man ska använda.

PC Checkup verkar det finnas flera program som heter, till exempel ett från Norton/Symantec
http://www.symantec.com/norton/support/premium_services/pc_checkup.jsp
och ett från Dell http://pccheckup.dellfix.com/.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej igen,

starta datorn i felsäkert läge genom att trycka F8 upprepade gånger under uppstartningsprocessen. När du får frågor, så väljer du konsekvent Felsäkert läge. När datorn är igång odentligt i felsäkert läge, så gör du en systemåterställning som vanligt. Sannolikheten för att det ska lyckas är rätt god. Lycka till!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Men att göra systemåterställningar så långt tillbaka att man har installerat och avinstallerat program sedan dess leder ofta till en del knepiga problem beroende på att program kan bli till hälften installerade eller avinstallerade.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag kan hålla med om det Cecilia skrev sist, just nu har jag svårt att hålla reda på vad jag har och inte har. Bl a så avinstallerade jag allt som heter Windows Live eftersom jag inte använder de. De hoppade ju upp igen i samband med återställninge så jag har avinstallerat dem på nytt sånär som Windows Live Essentials som av någon anledning inte går att installera.
I utforskaren ligger ju alla filmapparna kvar, inklusive en hel del andra program som jag också har avinstallerat.

Och så stort tack för Dell-länken eftersom jag ju har en Dell. Jag körde programmet, kanske löste det problemet med dett lilla förargliga melmeddelandet, har inte fått upp det sen dess.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...