Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Energisparfunktionen


dad

Recommended Posts

Kan någon hjälpa mig med energisparfunktionen i XP? Raden för energischema är låst. Den är blåmarkerad och tom och jag kan inte skriva namn på något nytt schema. Jag har för mig att det tidigare stod något där, "hemdator" eller liknande.
Link to comment
Share on other sites

Om du inte har korrekta drivrutiner för all relevant hårdvara så kan det orsaka att du inte kan aktivera strömsparfunktioner. Upptäckte härom veckan att en Vista maskin inte hade rätt grafikdrivrutiner och det gjorde att det inte fanns stöd för att sätta grafikkortet i strömsparläge och därmed deaktiverade sleep-läget (vad nu det heter i svenska Windows).

För att se vad din dator klarar av för strömsparlägen i denna stund så kan du öppna en kommandoprompt och skriva "powercfg -a" utan "" givetvis och sedan trycka enter-tangenten. Då listas vilka lägen som stöds, vanligen numrerade S1, S2, S3 där S1 är sleep och S3 är hibernate. S2 är standby om jag minns rätt. Här kan det också tipsas om vad som kanske förhindrar att ett läge är tillgängligt. I mitt fall ovan så såg jag att grafikkortet inte stödde strömsparfunktioner så då installerade jag nya uppdaterade drivrutiner så löste det sig.

Link to comment
Share on other sites

Tack för tipsen. Drivrutinerna uptodate! Fortfarande samma problem. Allt började när jag avinstallerade ett energisparprogram som heter "Edison". Har försökt få hjälp från dom men har inte fått något svar. Tyvärr är väl ominstallation av XP  enda alternativet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...