Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Skärmsläckare


Monicaand

Recommended Posts

Varje gång som jag startar upp datorn, så har skärmsläckaren ändrat sig till "inget". Är det någon som vet vad felet kan vara?
Jag har Windows XP Pro och använder XP´s egna skärmsläckare.
Och nä, jag glömmer inte att klicka på "verkställ"

Link to comment
Share on other sites

Tolkar jag dig rätt så är det skrivbordsbilden som försvinner och förstår jag dig rätt där så har du en egen skrivbordsbild som inte vill stanna kvar.

När man lägger in en egen skrivbordsbild så måste den läggas i Windows katalogen annars hittar datorn den inte. Klistra in bilden i > C:\WINDOWS och bilden ska vara i bmp eller jpeg format.
Link to comment
Share on other sites

Nä inte riktigt.
'Det är skärmsläckaren som ändrar inställningar. Jag ställer in skärmsläckare med "rymdfärd" klickar på "verkställ" sen ok. Då går skärmsläckaren igång efter 10 min som jag har ställt in.
När jag då stänger av datorn för dagen, så nästa gång jag startar datorn, så har inställningarna till skärmsläckaren ändrats till "inget" (tema alltså ingen rymdfärd). Det  är det jag undrar över varför den inställningarna ändrar sig.

Link to comment
Share on other sites

Eftersom du kör Windows XP Pro så kan det vara så att grupprinciperna är inställda på att inte tillåta skärmsläckare. Omstart brukar då rensa bort otillåtna inställningar. Nu har jag inte Pro hemma utan bara på jobbet så jag kan inte dirigera dig rätt. Grupprinciper (group policies om du har engelskt XP) finns nämligen inte i XP Home. Grupprinciperna gömmer sig i kontollpanelens administrativa verktyg och då under "Computer Management" vad nu det heter i svenska XP.

Sökte också lite snabbt på nätet i frågan och det finns mängder av förslag och felorsaker så vitt jag kunde se men de flesta verkar inte hjälpa folk. Svårt att ge några explicita råd då baserat på sådana uppgifter. Många tips innefattade dessutom redigering i Windows register och det vill jag inte råda om om jag inte själv vet vad som påverkas av ändringarna.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...