Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Norton Antivirus


Malvia

Recommended Posts


Jag skulle inte rekomendera norton det är ineffektivt, dyrt och det finns mycket bättre alternativ.

Jag kör f-secure vilket har fungerat mycket bättre än vad mitt förra norton gjorde.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=366340

Ett annat mycket bra virusprogram är Kaspersky, har kört det också och varit nöjd.

http://www.kaspersky.com/

Både f-secure och Kaspersky är mycket bra Kaspersky är mer för dom som vill ha mycket inställningsmöjligheter medans f-secure är lite mer användarvänlig.
Link to comment
Share on other sites

Det ska vara bra men "tungt". Kräver mycket.

Det finns gratisprogram som är minst lika bra. Kolla här i Programbanken. Cecilia som är moderator här på forumet och mycket duktig på virusprogram har en sida som du borde kolla också. http://ceblstockholm.googlepages.com/home


Vad syftar du på med "tungt" och vad är det som kräver mycket?
Link to comment
Share on other sites

Tungt menar jag med att det kräver en dator som har bra kapacitet. Stort ram minne etc.

Jag har haft Norton en gång men det segade ner den datorn jag hade då. Har kört med Panda också som är bra, men numera kör med gratisprogram och har inte haft några problem med det.

Två bra program är Avast och AVG. Tänk bara på att du kan endast ha ett virusprogram installerat annars krockar de med varandra.
Link to comment
Share on other sites

Norton Internet Security 2009 är inte tyngre än andra "Internet Security"-paket. Symantec har jobbat mycket med att få Norton lättare de tre senaste åren, så att Norton skulle kräva mycket av datorn gäller inte längre.

När det gäller hur mycket skadliga filer som de gratis antivirusprogrammen kan upptäcka så är det mindre än motsvarande betalversioner.

På min sida http://ceblstockholm.googlepages.com/home skriver jag inget om antivirusprogram utan om andra program som är bra att komplettera med för att öka säkerheten ytterligare.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

I senaste numret av pc för alla var det ett stort test med virusprogram inklusive Norton. Norton fick brea omdöme men f-secure 2009 vann. F-secure "segade" ner datorn minst och den höll datorn fri från virus bäst.
Link to comment
Share on other sites

Jag undrar om Norton Antivirus är ett bra antivirusprogram?Fundersam
Hej ta en titt på denna sida och jämför...Själv använder jag Kaspersky 2009 och är helnöjd..Själv så har jag dåliga erfarenheter vad som gäller F secure och Norton, datorn förvandlas till en såpburk segt och släpper igenom skit rent ut sagt.Blink

http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/?ttreng=1&ttrkey=antivirus&gclid=CP_xka3xvJcCFUsa3godSzgqRA

Link to comment
Share on other sites

Använder själv Norton Internet Security 2008. ( 800:- och license för 3 datorer ) och är värt priset. Skriker till här var och varan minut  (trojaner eller spyware mm)
Är nöjd ! Kanske lite segt (  Norton Internet Security 2008 kör ju i bakgrunden hela tiden ) men det är ju alla Virusprogram.

Brukar kolla "Personlig brandvägg " många program som vill ut på nätet. Bara att blockera .
Link to comment
Share on other sites

jag rekomenderar NAV 2009, det använder lite resurser och funktionen push-updates är mycket bra (dock fungera det inte ihop med min brandvägg sunbelt kerio personal firewall 4.5)

Link to comment
Share on other sites

esd skrev:
"F-secure "segade" ner datorn minst och den höll datorn fri från virus bäst."
Så vitt jag kan se i testet i PC för Alla så fick Norton bäst betyg när det gällde virusskydd, 98,7%, medan Kaspersky kom tvåa med 98,4 och F-secure trea med 98,2%.

Men om jag går till källan de hänvisar till, dvs testresultat från av-test.org
http://www.virusbtn.com/news/2008/09_02
så gäller siffran 98,2% F-secure 2008 och inte 2009 som får 99,2%. Det är ju fortfarande inte bäst i test för det är Antivir och G Data AVK med 99,8%.

Bra tester av antivirusprogram görs också på http://www.av-comparatives.org/

Talisman skrev:
"Hej ta en titt på denna sida och jämför...
http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com "
Hmm, pålitligheten verkar inte mycket att ha:
http://www.mywot.com/sv/scorecard/anti-virus-software-review.toptenreviews.com

molle98 skrev:
"Använder själv Norton Internet Security 2008. ( 800:- och license för 3 datorer ) och är värt priset. Skriker till här var och varan minut  (trojaner eller spyware mm)"
Hmm, med tanke på att Norton då släpper igenom 1-2% av virus och liknande som testades av av-test så betyder det att Norton släppte igenom mer än 10 000 skadliga program bara av det testmaterialet. Testmaterialet är ju sedan bara en bråkdel av mängden skadliga program som finns. Så om Norton dagligdags reagerar på att datorn innehåller skadliga program så finns det säkert skadliga program i datorn som inte Norton upptäcker och ändå mindre kan ta bort. Du skulle nog behöva formatera datorerna för att få bort allt och sedan säkra upp dem på fler sätt än bara med Norton, samt surfa, ladda ner etc med mer förnuft.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...