Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Datorn startar inte ordentligt


Kopiera Mera=)

Rekommendera Poster

Kopiera Mera=)

Tjena!

försöker fixa min kompis dator utan framgång.

Detta är problemet, när man sätter igång datorn så börjar windows ladda som vanligt (Windows XP), det laddar en liten stund sedan startar datorn om sig. Prövade att installera om datorn med windows skivan, den läser in drivrutiner och lite filer i installationsprogrammet, men den hinner inte så långt att man får välja vad man vill göra, (reparera, skapa ny partition m.m.), innan dess så kommer det upp en bluescreen, där det står att man ska ta bort nyinstallerade hårddiskar, samt att disken kan vara skadad.
Det är en SATA disk, jag tog hem den och prövade den i min dator och jag kommer in på disken som vanligt, kan lägga över filer till den.

Vad kan vara fel ? Något verkar ju vara trasigt, eftersom den inte kan ladda windows i varken normalt eller felsäkert läge och att det kommer upp bluescreen. Kan något annat i hans dator vara trasigt ?

Disken är uppdelad i 2 partitioner, den ena är en "recovery partition" från hp, körde check disc på båda partitionerna. kolla på bilderna här under:


http://pici.se/pictures/eOOqgBeaD.jpg

http://pici.se/pictures/dxKUgOGXG.jpg


Mycket tacksam för hjälp =)

// MVH Robin

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är möjligt att fel på volymbitmappen som det stod i första bilden kan göra att Windows inte startar.

Testa hårddisken med det testprogram som tillverkaren av den har på sin webbplats. Om du inte vet vilken tillverkare det är av hårddisken så kan man ofta få fram det genom att titta i Enhetshanteraren (högerklick på Den här datorn - Hantera), där brukar det stå åtminstone ett artikelnummer för hårddisken som man kan googla på för att få fram tillverkaren.

Det är oftare lättare att gå via sidan http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287 för att hitta testprogrammet än att leta på tillverkarens webbplats.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 4 veckor senare...

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...