Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ge inte upp, din hårddisk kan räddas!


Alexa

Rekommendera Poster

Har detta hänt dig? Du stänger av datorn och nästa morgon går datorn inte att starta längre, det är nu du har behov av dina säkerhetskopior som du tänkte göra, men som aldrig gjorde. Har det hänt någon gång att du raderat en fil och sen kommit på att du skulle vilja ha tillbaka den.Norska Ibas är en av världens största företag som räddar informationen på hårddisken, Ibas kan också förstöra hårddiskar, med starka magneter vilket gör det nästan omöjligt att rädda. Företaget Kroll Ontrack lyckades återställa 99% av hårddisken som fanns på rymdfärjan Columbia som kraschade 2003.  En undersökning som gjordes av TNS Gallup har varannan svensk förlorat  viktigt innehåll från en hårddisk. 8 av 10 av de tillfrågade tar sällan eller aldrig backup av de viktiga filerna. Att återställa informationen på en enkel skadad hårddisk kostar runt 2000 kronor, priset bestäms av hur mycket som behöver räddas.

Och första plats går till...

Det märkligaste fallet som IBAS har tagit emot var en dator som förstördes av en snöslunga. På andra plats kommer en hårddisk som var befolkad av myror och som hade fått en stor dos insektsspray. På tredje plats kommer ett minneskort som fanns i en kamera som tappades från ett flygplan på hög höjd.Andra märkliga fall som IBAS har tagit emot är en dator som fått ett syrabad, en bröllopsfotograf som raderade bröllops bilder och cd-skivor som var oläsbara då omslaget hade bränts fast på skivan.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja Ibas kan rädda det mesta. Det finns dock billigare dataräddare.

Men det bästa är att se till att man inte har några viktiga filer på hårddisken när den kraschar.

Man installerar programmet Hdd health när man har köpt datorn. Så skriver man upp vilket värdet är på spin up time och sätter en lapp på datorn. När detta värde ändras så är hårddisken på väg att krascha. Om värde bara ändras lite så kan det ändras tillbaka om man inte använder hårddisken så mycket en tid dvs man använder datorn till att läsa CD och DVD som man har.

När spin up time har ändrats så använder man bara datorn till att spela spel på t.e.x. och läser sina cd och DVD.

Att bränna cd och DVD är anstängande för datorn och har man inte gjort så att hårddisken stängs av vid en viss temperatur så kan hårddisken krascha även fast den är nästan ny.
/Maria

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...