Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Instabil trådlös inernetanslutning


husaren

Recommended Posts

Har problem med en trådlös internetanslutning som fungerar ibland och ibland inte. Använder en router från D-link (Dir 301) och Zyxel modem från Telia samt en ADSL-anslutning (8 Mbit/s).
Problemet gäller en bärbar dator av märket Acer Travelmate 2304, med inbyggt trådlöst nätverkskort. Ända från början har det trådlösa nätverket varit instabilt - ibland har man kunnat koppla upp sig, ibland inte. Har därför även använt USB-kort av märken som D-link och Linksys. Samma resultat då.

Vid felsökning uppges det trådlösa nätverkskortet fungera korrekt. Tilläggas kan att nätverket även omfattar en stationr dator och där fungerar det utmärkt. Detta tyder ju på att det inte är något fel på routern eller bredbandet.

Tacksam för alla tips, tackar på förhand.

Link to comment
Share on other sites

Hur är det med annan trådlös överföring?
Audio/video trådlöst?
Trådlösa telefoner?
Prövat att byta kanal - channel - i routern?

Här hemma krånglar det ibland och då till 98% (av krånglet) så är det en Acer Travelmate som tappar förbindelsen... Mac & andra fabrikat fungerar det bättre för.

Link to comment
Share on other sites

Tack för tipsen

Har trådlös telefon, men det skulle inte vara några störningsproblem enligt säljaren i butiken där jag köpte routern... Ska kolla närmare på förslaget att byta kanal. Frågan är bara om det hjälper om det är den bärbara datorn som är felkällan?

Link to comment
Share on other sites

Jari Karivainio
Hej!
Är windows zero configuration som är aktiverad för den trådlösa anslutningen?
Avaktivera denna i så fall och använd det administrationsverktyg för det inbyggda trådlösa nätverkskortet som levererats med datorn. Använd denna för att konfigurera anslutning till ditt trådlösa nätverk på ett korrekt sätt med uppsättning av en profil (ip-profil) endast innehållande ditt aktuella trådlösa nätverk.
Troligtvis är det andra trådlösa nätverk som stör, förmodligen är dessa oskyddade (okrypterade). Symptomen du angivit tyder nämligen på detta.

Lycka till.
/// Jari
Link to comment
Share on other sites


Har trådlös telefon, men det skulle inte vara några störningsproblem enligt säljaren i butiken där jag köpte routern...

Säljare vet inte så mycket alla gånger, med bärbara Dect-telefoner använder samma frekvenser som routrar så visst kan de störa varandra.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...