Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Strix

Ftp och router

Rekommendera Poster

Jag behöver då och då ladda upp filer med ftp, tex till tidningar eller webbsajter.
Efter att ha kört igång ett lokalt nätverk får jag inte detta att fungera. Jag kan logga in på ftp och se fjärrdatorn, men när jag ska ladda upp händer inget. Det blir en 0 kb-fil på fjärrdatorn, sedan händer inget.

Efter att ha letat en hel del på nätet förstår jag att det kan hänga ihop med själva ftp-protokollet och de portar som används. Jag är med på port-forwarding och att mitt lokala nätverk har andra ip-adresser som inte syns utåt. Använder statiska ip-adresser. Mitt adsl-modem är bryggat till min trådlösa router, annars skulle jag väl kunna koppla in mig direkt till modemet.
Har lagt ner många timmar på att få själva nätverket att fungera (är ingen tekniker). Det känns så tröstlöst att allt ska vara så användarovänligt! Man lägger en massa timmar som behövs till andra saker...

Antar att det handlar om att göra inställningar i router/ftp-klienten (Smart ftp). Eller det kanske finns något bra ftp-program som gör att man kan komma runt problemen?
Skulle behöva en handfast, idiotsäker instruktion.

Pust!
Anyone out there?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Börja med att prova att slå på passive mode på din ftp-anslutning till servern (kallas ibland också bara för PASV). Det brukar finnas en sådan inställning där du konfigurerar upp servernamn, användarkonto, lösenord osv som behövs för att koppla upp sig mot ftp-servern.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för svaret.
Det verkar som om anslutningen redan är i PASV-mode. Det finns en knapp som är intryckt "PASV", i övrigt hittar jag inga inställningar. Hmm.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag antar att du provade att koppla ur PASV också? Tror knappast det hjälper men det är värt att prova.

I min FTP-klient kan jag välja om jag vill ha PASV eller inte PASV för uppladdning och nedladdning separat. Kanske har du också något liknande i någon dialog med avancerade inställningar (brukar inte finnas i standardinställningarna).

Jag har inga andra tips då det är rätt många delar i nätverket som kan strula. Man måste kolla klientens inställningar, ev. mjukvarubrandvägg på datorn, router och portforwarding, hårdvarubrandvägg i routern. Lite väl många parametrar som kan strula för att ge någon idiotsäker instruktion. PASV-mode är en rätt vanlig felkälla så det var därför jag nämnde den.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det verkar faktiskt fungera nu när jag kör utan PASV. Har testat vid några olika tillfällen och det har gått bra. Tack för hjälpen - jag får återkomma om det blir problem.

... tror att det finns ytterligare en nyare version av SmartFtp - min är sedan i våras i alla fall.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...